Reportatge

Incendi a les xarxes

Patrícia Riberaygua, Vanessa M. Cortés i altres usuaris anònims s’engresquen en una baralla a Twitter per l’acció d’Arran a la Seu demanant l’avortament lliure al Principat d’Andorra.

Incendi a les xarxes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les imatges del cap de Govern, Toni Martí, els coprínceps, Joan-Enric Vives i Emmanuel Macron, i el Papa Francesc, que omplen els carrers de la Seu d’Urgell demanant l’avortament lliure al Principat, han generat un fort debat a Twitter entre diferents perfils, partidaris i detractors. Si l’acció promoguda per l’organització Arran de l’Alt Urgell ja tenia el suport del col·lectiu andorrà Acció Feminista, la consellera de Demòcrates per Andorra Patrícia Riberygua va voler donar la seva opinió, tot replicant un parell de tuits de la usuària @IsclaLola. En el primer, va penjar un vídeo de la coneguda cançó God Save de Queen, dels Sex Pistols, amb la bandera andorrana i la cara del Copríncep episcopal, i un segon on enllaçava una notícia del Canal 3/24 que explicava que quatre milions de dones van participar en una cadena humana a l’Índia per reclamar la igualtat de les dones al sud del país, i afegia que la situació “és la mateixa” als dos països. La consellera demòcrata va negar la similitud i va escriure que “en el tema d’igualtat, la realitat dels dos països no és la mateixa”.

Aquest comentari el va replicar la presidenta d’Acció Feminista, Vanessa M. Cortés, qui li va recordar que “la realitat és que les dones d’Andorra estem més oprimides i amb menys drets”, i la va acusar de “defensar l’opressor” i de lluitar contra el moviment que defensa. “Dones adormides o no... que ens traeixen constantment per unes engrunes de poder. Volem avortar, volem el dret al nostre cos.”

En un altre fil, i per rebatre les crítiques d’@iruizj67, que es preguntava “què pinta Arran en el que fem o deixem de fer a Andorra?”, Cortés apuntava que “recolzen la lluita pel dret a avortar” i, de nou, la primera responia que “el Coprincipat és la nostra institució i el que sigui ho decidirem a Andorra”. El mateix argument el recollia @carles_perea, qui afirmava que “la legitimitat és del parlament andorrà i [...] demanem respecte a les nostres decisions”.

tracking