eDUCACIÓ

El Govern repetirà l'edicte anul·lat per a tretze places de professor

Les properes setmanes s’iniciarà un nou procés privat per a les 37 persones que van ser admeses per fer la prova professional

El Govern repetirà l'edicte anul·lat per a tretze places de professorSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació, Eric Jover, va confirmar ahir que Govern tornarà a repetir l’edicte anul·lat de l’abril del 2016 per consolidar tretze places de professors eventuals. D’aquesta manera, l’executiu executarà durant les properes setmanes la sentència que el Tribunal Superior va dictar pronunciant-se a favor del recur­rent (confirmada pel Constitucional), ja que diu que s’ha d’anar enrere fins al moment de la convocatòria de la prova professional. “Aquest procés que obrirem durant les properes setmanes no serà públic, no convocarem tothom, sinó que convocarem només aquelles persones que ja havien estat admeses a la prova professional, és a dir, que ja havien passat una sèrie de requisits administratius”, afirma Jover, referint-se a les 37 persones que es van presentar al concurs, d’entre les quals es troben els 13 professors que ja estaven desenvolupant la seva tasca, així com la persona recurrent. Jover va afirmar que properament es posarien en contacte amb les 37 persones i que ja havien parlat amb els tretze professors que desenvolupen la seva funció, “que són qui ens preocupen més”, va afegir.

El titular d’Educació va aclarir que l’edicte anul·lat és el del 15 d’abril del 2016, moment en el qual es va fer un concurs preferentment per a andorrans i per a tretze places que cobrien professors d’anglès, de francès i de matemàtiques, ja que les altres set places ja s’havien assignat en els dos concursos anteriors, un d’intern i l’altre només per a nacionals andorrans.

Una qüestió de forma

Jover va assegurar que el fet recor­regut era una qüestió de forma i no de fons. “Els candidats no podien consultar la llista on apareguessin els participants en la cor­recció. No hi havia aquesta llista. És veritat que deixava certa indefensió en el sentit que no es podia recusar el membres del tribunal”, va admetre Jover, que va explicar el perquè d’aquesta situació. “Els membres del comitè de selecció normalment no són suficients per poder gestionar tot el procés i per això es delega en d’altres professionals, en el nostre cas en caps d’estudi, directors de centre o inspectors, per donar un cop de mà en la preparació de les proves i la seva correcció”, va exposar. Per aquest motiu no es feia “una delegació formal”. Segons Jover, la interpretació que es feia des de funció pública “era de fer com que tot això està supervisat pel comitè de selecció”. El titular d’Educació va manifestar que, en el cas del recurrent, “un cop va conèixer les persones que l’havien avaluat, no les va recusar. És a dir, que no hi havia elements per a aquest procés”, va explicar. No obstant això, va admetre que Govern ha d’acceptar la sentència.

Canvi en la prova d’integració

El Govern va aprovar el decret de creació i regulació del diploma de ciències humanes i socials, que s’aconseguirà mitjançant un curset i que eximirà qui desitgi obtenir la nacionalitat andorrana de realitzar la prova d’integració davant la comissió de nacionalitat. La formació de 60 hores es farà, de manera gratuïta, al centre de formació d’adults d’Aixovall.

ELS INGRESSOS DE LA DUANA AUGMENTEN

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va anunciar ahir en roda de premsa de consell de ministres que els ingressos registrats durant el 2018 a la duana han augmentat un 3,1% respecte a l’any 2017, una xifra que comporta uns ingressos totals de 214,9 milions d’euros. El tabac segueix comportant els ingressos més importants amb un augment respecte al 2017 del 0,4%, les begudes alcohòliques han patit una petita davallada, mentre que la recaptació per les taxes d’importacions de combustibles ha crescut un 7,2%. El ministre Cinca considera que aquestes xifres són la prova que “estem en un moment de recuperació”.

SEGON CICLE DEL PROGRAMA ENGEGA

El Govern donarà continuïtat al programa Engega durant els anys 2019 a 2021, en els quals tindrà una dotació de 750.000 euros anuals per al foment de la compra de vehicles nous elèctrics i híbrids endollables, però rebaixarà les subvencions fins al 35% del preu total del vehicle mentre que en els darrers tres anys se situava en un màxim del 50%. Des del 2016 fins a l’any passat, el primer cicle del programa va invertir 3,3 milions d’euros. Segons el ministre d’Economia i Innovació, Gilbert Saboya, el foment dels vehicles elèctrics ha fet que des del 2016 s’hagin matriculat fins a 476 vehicles elèctrics i híbrids endollables.

tracking