Laika protestarà a la Batllia pel cas dels gossos morts en un pis

Reivindicarà l’aplicació justa de la Llei de tinença i protecció d’animals

Laika protestarà a la Batllia pel cas dels gossos morts en un pisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Laika organitzarà una concentració de protesta davant la Batllia contra la sentència dictada a l’home que va abandonar i deixar morir de fam dos gossos en un pis d’Escaldes-Engordany. Es preveu que la concentració se celebri dissabte 26 de gener. Ho va confirmar el president de l’associació animalista, Josep Mas, que afirma que la intenció de la protesta és “reivindicar que s’apliquin les lleis de manera justa segons la Llei de tinença i protecció d’animals”. El processat, un home resident de 31 anys, va ser acusat d’un delicte de maltractament d’animals i va ser condemnat a sis mesos de presó condicional i a pagar 600 euros de multa, una sentència que les associacions animalistes del país van rebutjar des de l’inici.

La concentració s’iniciarà al Parc Central i finalitzarà davant la Batllia. “Totes les entitats protectores d’Andorra s’hi han afegit i tothom que tingui un gos pot venir a donar suport”, va considerar Mas, que va reiterar que amb la concentració només “volem l’aplicació de la llei”. El president de Laika també va manifestar que, arran de la sentència, va parlar amb el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, amb la intenció de “constatar el nostre desacord amb la sentència i que no es va fer justícia amb els dos animals”. Segons Mas, Casadevall va admetre una fallida en l’aplicació de la llei.

Carles Iriarte, president d’Apapma, afirma que “la sanció presa no s’ajusta a la realitat i menys segons la Llei de tinença i protecció d’animals”. Iriarte confirma que s’ha demanat a l’advocat de l’associació prendre les mesures necessàries en aquest cas. “El que ens sobta i indigna més és que en cap cas se li prohibeix tenir un animal”, manifesta Iriarte, que encara no sap si Apapma s’afegirà a la protesta, tot i que afirma que les dues associacions sempre es donen suport.

tracking