turisme

L'ocupació hotelera per Nadal es redueix un 7% respecte a l'any passat

Carles Ramos atribueix les xifres a la manca de neu i a la davallada de clients del mercat rus

L'ocupació hotelera per Nadal es redueix un 7% respecte a l'any passatRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les xifres provisionals d’ocupació hotelera per Nadal són d’un 78%, aproximadament, la qual cosa suposa una davallada d’un 7% respecte al mateix període de l’any passat. Les dades, facilitades per la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), cor­responen al període entre el 24 de desembre i el 6 de gener, és a dir, la setmana passada i la vigent. El president de la UHA, Carles Ramos, ha assegurat que aquestes xifres es troben per sota de les expectatives dels hotels. La setmana passada l’ocupació va ser d’un 87%, però aquesta xifra va caure a partir del dia 29 entre un 10% i un 15%, la qual cosa ha afectat la dada final, tenint en compte també les previsions que la Unió Hotelera fa per a la resta de la setmana. Ramos va explicar que molts hotels han hagut d’ajustar els preus per tal de vendre les habitacions que encara estan lliures.

Aquesta davallada respecte a les xifres d’ocupació que es van registrar durant el període nadalenc de l’any passat té lloc, segons indica Ramos, per dos factors principals. Per un costat, la manca de neu està tenint una influència considerable en el nombre de persones que venen al Principat a esquiar i, per l’altre, la forta reducció del nombre de turistes provinents del mercat rus que ha patit Andorra ha condicionat molt les xifres d’ocupació. De fet, s’estima que el nombre de turistes russos que han visitat el Principat durant aquest hivern s’ha reduït entre un 25% i un 30% respecte a l’any passat. Així, el president de la Unió Hotelera assegura que aquest Nadal han rebut “dues sorpreses: una de positiva la primera setmana i una altra de negativa la segona”.

D’altra banda, segons les dades recollides pel servei de Mobilitat, uns 120.000 vehicles han entrat al Principat des del dia 26 de desembre. El cap de Mobilitat, Jaume Bonell, assegura que la previsió que es va fer va ser de 165.000 vehicles fins al 6 de gener i que les dades que es van recollir la nit del 31 en reflectien ja més de 114.000, per la qual cosa es preveu que se superin les expectatives. Malgrat això, Bonell afirma que, segurament, l’entrada de vehicles s’estabilitzarà lleugerament al llarg d’aquesta setmana.

Durant el dia d’ahir es va produir trànsit dens i retencions gairebé a totes les parròquies, especialment pel que fa a la frontera hispanoandorrana, a l’entrada de Sant Julià i en zones de pistes. Pels volts de migdia es van registrar retencions de fins a nou quilòmetres a la frontera del riu Runer i de més de dos quilòmetres a la francoandorrana.

FORFETS D'ARCALÍS I GRANDVALIRA

L’estació d’Ordino Arcalís presenta forfets conjunts amb Grandvalira. Les noves sinergies comercials que s’han establert entre Ordino Arcalís i Grandvalira, fruit de l’entrada del grup Saetde com a màxim accionista de l’estació ordinenca, provoca aquest llançament d’una nova oferta de forfets que van des dels dos fins als tretze dies, un dels quals es podrà esquiar lliurement a Grandvalira sense haver de passar per les taquilles, ja que funcionarà amb el mateix títol de transport entregat el primer dia de la compra a Ordino Arcalís. Aquests productes es comercialitzaran tant a taquilles d’Ordino Arcalís com a Internet. El forfet d’un dia a Ordino Arcalís més un dia a Grandvalira té un preu des de 79 euros per als adults i de 59 euros per als infants menors de 16 anys.

tracking