política

La 'tercera via' vol llistes territorials més enllà de Sant Julià i la Massana

Joan Carles Camp afirma que el projecte “no s’acaba” a les dues parròquies i que ha de ser una “opció de país”

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

A banda de Sant Julià de Lòria i la Massana, la tercera via de Josep Pintat presentarà llistes territorials a més parròquies. En una entrevista al Diari, el conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana (UL-ILM) Joan Carles Camp afirma que “la tercera via no s’acaba només a les parròquies de Sant Julià i de la Massana”, i que “ha de ser una opció de visió de país”. El projecte amb què Pintat i els seus aspiraran a guanyar les eleccions tindrà presència a la resta de circumscripcions, més enllà de les que han vist néixer la candidatura, encara que farà falta saber si la proposta es presentarà a totes les parròquies.

“Pensem que la gent vol un canvi i, a partir d’aquest canvi, la tercera via hi serà amb les idees i la visió necessària”, afirma Camp en ser preguntat per la transcendència que pot tenir el nombre de suports de la tercera via a la Massana, davant de les opcions de DA i dels Liberals (L’A). Una de les incògnites per garantir l’èxit del projecte de Pintat és la força que pugui obtenir a la Massana, on Ciutadans Compromesos (CC) afronta amb divisió la propera cita a les urnes.

El representant apunta que una opció per desllorigar la situació dins de la plataforma parroquial és que els diferents candidats que vulguin formar part de les llistes de les formacions candidates ho facin com a independents, encara que al mateix temps la voluntat és garantir la supervivència de la força que ara governa el comú. “Dins de Ciutadans Compromesos hi ha una plataforma en l’àmbit parroquial que s’intentarà mantenir i tothom anirà una mica per lliure”, diu Camp, que matisa que no s’ha pres cap decisió definitiva”.

Ni el quan ni el com

De moment, però, Camp no avança de quina manera es decidirà la via dels representants de la plataforma per formar part de les llistes nacionals ni quan. En tot cas, no creu que les diverses sensibilitats que hi ha dins de CC de cara a les eleccions nacionals posin en perill el futur de la formació parroquial. “Arriba un moment a la vida que has de prendre decisions, i dins de CC al final sempre s’han pres decisions democràticament que la gent ha complert”, afirma Joan Carles Camp, que alhora critica la manera com el candidat de DA, Xavier Espot, va intentar obtenir el suport del cònsol menor de la Massana, Raül Ferré. El representant afirma que la proposta és “una manera de comprar cadires”. “Nosaltres no creiem en la capsa de caramels, volem que el país funcioni”, relata Joan Carles Camp, que manifesta que “aquestes no seran unes eleccions perquè fem un poliesportiu de més, perquè tinguem un carretera millor o perquè tinguem altres coses. En aquestes eleccions ens estem jugant el futur del país en els pròxims trenta o quaranta anys”, assegura Camp, que alhora etziba que “per tenir una cadira, penso que no val la pena, no són maneres de fer política”.

Camp es mostra crític amb la gestió dels taronja per prendre decisions sense avaluar-ne abans l’impacte que poden tenir. “No pot ser que anem a remolc de les notícies que surten, anem a tort i a dret, no sabem on anem i estan portant el país cap a una deriva”, diu Camp, que confia obtenir un bon resultat a les eleccions. El polític massanenc també explica que la tercera via “neix” de l’escissió dins del grup parlamentari liberal a final del 2017, quan Josep Pintat i quatre consellers més (Joan Carles Camp, Carles Naudi, Carine Montaner i Josep Majoral) van decidir passar al grup mixt per les disputes internes amb Jordi Gallardo. “Els cinc consellers sempre hem vist i defensat en seu parlamentària i als mitjans que la tercera via és l’element clau de futur amb l’objectiu d’assegurar la governabilitat i ser decisius al país”, diu Camp, que afirma que “no podem continuar de la mateixa manera que estem continuant”.

La 'tercera via' vol llistes territorials més enllà de Sant Julià i la Massana

La 'tercera via' vol llistes territorials més enllà de Sant Julià i la Massana

tracking