Denunciats per una agressió sexual a la Seu cinc andorrans

Els mossos d’esquadra obren una investigació per tocaments a una noia de 19 anys en un local de la Seu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cinc joves andorrans han estat denunciats per una presumpta agressió sexual a una noia a la Seu d’Urgell. Segons va explicar el col·lectiu feminista de la comarca catalana en un comunicat, els fets haurien tingut lloc la nit del 24 de desembre en un local d’oci nocturn de la localitat. Els mossos d’esquadra van confirmar que han obert una investigació per esclarir els fets. La noia, que té 19 anys, va denunciar que els joves li haurien fet tocaments.

La policia catalana també va detenir un altre jove de la Seu que estaria implicat en els fets i que forma part del grup de música Traptor Amarillo, que tenia previst actuar la nit de Cap d’Any al mateix indret on s’haurien produït els fets. Segons el col·lectiu feminista, els organitzadors van assegurar que el presumpte agressor no participaria en els actes previstos de la nit del 31 de desembre. El noi va passar a disposició judicial i va ser posat en llibertat amb càrrecs.

Fonts dels mossos d’esquadra van explicar que la investigació continua oberta i que no es descarten més detencions. No van precisar si els denunciats tenen nacionalitat andorrana. La policia del Principat, però, afirma no tenir constància oficial de la investigació. Els mossos d’esquadra van explicar que no hi va haver violació.

En el mateix comunicat, el col·lectiu feminista de l’Alt Urgell va denunciar la presumpta agressió i va criticar “la societat patriarcal que ens criminalitza i permet que la (in)justícia protegeixi dia a dia els agressors, deixant la víctima qüestionada constantment”. En l’escrit, afirmaven que seguiran denunciant futures agressions.

DETENEN UN RESIDENT ACUSAT DE TRÀFIC DE COCAÏNA I HAIXIX EN L''OPERACIÓ CALORET'

La policia va detenir dissabte passat pels volts de les 20 hores un home resident de 42 anys com a presumpte autor de tràfic de cocaïna i haixix. Segons han informat des del cos a través del balanç de detencions de la darrera setmana, l’operació, anomenada Caloret, es va desenvolupar en el marc de la lluita contra el tràfic d’estupefaents i va permetre comissar un total de 12,23 grams de cocaïna. Una part d’aquest producte ja es trobava preparada per a la venda en embolcalls individuals d’un pes d’un gram, mentre que la restant formava part d’un únic bloc. Així mateix, durant la intervenció policial es van trobar 10,30 grams d’haixix i 2.520 euros en efectiu. Per tot plegat, la policia destaca que s’ha desmantellat un “rellevant” punt de venda de cocaïna i haixix. L’operació, però, es manté oberta i no es descarten noves detencions. D’altra banda, al llarg de la setmana passada els agents van arrestar un total de cinc persones, un resident i la resta turistes, a la frontera del Runer quan intentaven accedir al Principat amb petites quantitats de cocaïna, èxtasi o MDMA. En paral·lel, un no resident va ser detingut la matinada de dissabte en un aparcament pròxim a un local d’oci d’Arinsal per possessió de 0,4 grams de cocaïna. Detinguts per alcoholèmia Així mateix, un total de 12 persones, una desena de les quals residents i la resta turistes, van ser arrestades entre el dia 24 i el 30 de desembre per positiu en alcohol mentre conduïen un vehicle. El cas més destacat és el d’un resident de 27 anys que va donar 2,27 g/l. Finalment, la setmana passada la policia va realitzar onze detencions vinculades, fonamentalment, a agressions i amenaces contra els agents. En aquest punt, sobresurt l’arrest d’un resident de 20 anys com a presumpte autor d’una agressió, motivada per una discussió, a un home resident de 82 anys a la via pública de la capital. Així, destaca una baralla diumenge al Pas de la Casa entre dos turistes de 23 i 24 anys.

tracking