Rakuten és l'inversor darrere la compra de l'FC Andorra per Piqué

El gegant japonès del comerç electrònic és el soci financer d’un projecte que busca impulsar jugadors i tenir l’equip en categoria professional.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Rakuten, el gegant japonès del comerç electrònic, és el soci financer darrere de l’operació de compra de l’FC Andorra per part del hòlding Kosmos, que lidera el central del Barça Gerard Piqué. És un dels promotors de Kosmos i en el projecte per a l’FC Andorra

és qui aporta el suport econòmic. Rakuten és un imperi econòmic sent el portal japonès de compres per Internet més important amb més de cinquanta milions d’usuaris i una de les deu plataformes de venda online més importants del món. El gegant nipó té moltíssims més negocis, entre el quals l’administració i gestió de clubs esportius professionals. El projecte amb l’FC Andorra, en què Gerard Piqué està tenint una incidència molt important, passa per invertir i portar jugadors amb la intenció de pujar categories el més ràpid possible. L’objectiu és arribar a crear un club que competeixi en l’àmbit professional i que sigui plataforma de jugadors a nivell internacional. L’arribada de Rakuten, però, obre la porta que es pugui tractar la possibilitat que hi hagi altres opcions de negoci a Andorra. Precisament la falta de plataformes de venda és el principal problema del comerç andorrà per Internet. Aquesta mancança es deriva que en ser un país tercer a la Unió Europea les tramitacions administratives per a la venda en línia són molt més farragoses, fet que en un negoci de màxima immediatesa deixa el comerç andorrà sense opcions de competir. Diferents fonts properes al cas van informar que Rakuten no arriba amb cap intenció d’anar més enllà de l’operativa amb l’FC Andorra, però que el seu aterratge obre la porta que s’hi pugui tractar per explorar si hi ha vies de negoci. Piqué i Rakuten són socis en la major part del negocis i va ser el jugador blaugrana qui va facilitar el tracte amb el gegant nipó per al patrocini del Barça. Rakuten paga 55 milions anuals per la publicitat a la samarreta. També és el soci principal amb Piqué en l’acord per a la nova Copa Davis.

ADRIÀ VILANOVA, EL FILL DE 'TITO', QUART REFORÇ

Mentre l’assemblea va ratificar dissabte el traspàs de poders a la cúpula del club i l’arribada del grup empresarial Kosmos encapçalat per Gerard Piqué, a la gespa el nou FC Andorra va agafant forma. Gabri i Jorquera han realitzat els primers entrenaments –aquest diumenge van fer doble sessió– i ja s’han vist les primeres cares noves. A les conegudes de Ferran Tacón i Rubén Bover, que ja han participat en quatre i tres partits, respectivament, s’han afegit al grup i als entrenaments el lateral Fede Bessone, provinent de l’AE Prat, i el darrer nouvingut, que segons ha pogut saber el Diari es tracta del central Adrià Vilanova, fill del recordat extècnic de l’FC Barcelona Tito Vilanova. Adrià, de 21 anys, prové de l’Hèrcules d’Alacant i va militar al juvenil del Barça sota les ordres del tàndem Gabri-Jorquera. La de Vilanova és una altra petició expressa dels entrenadors, ja que coneixen bé les seves característiques i el seu bon toc de pilota serà necessari en el sistema de joc que volen plantejar els nous tècnics. A les arribades de Tacón, Bover, Bessone i Vilanova s’han d’afegir les quatre restants que ho faran el dia 2 de gener. Aquell dia, Gabri i Jorquera ja podran disposar de la plantilla definitiva i al complet amb la qual competiran durant els dos partits que queden de la primera volta –el pendent davant l’EFAC Almacelles i davant el Viladecans– i tota la segona. Els fitxatges que s’incorporaran aquesta setmana estan absolutament tancats i venen a arrodonir la columna vertebral. Es tracta d’un porter, un lateral polivalent, que també pot actuar de central, un mitjapunta i un davanter centre. Amb aquests fitxatges i tal com quedarà confeccionat l’equip, l’objectiu de l’entitat és aconseguir aquest mateix curs l’ascens a la tercera divisió. El propòsit no sembla ni molt menys senzill, però sí accessible. Ara mateix, l’FC Andorra és vuitè a la classificació, amb 21 punts i un partit menys. L’equip tricolor es troba a 10 punts del segon classificat, que dona plaça per disputar el play-off, i que ostenta el Viladecans, rival imminent dels tricolors i amb el qual tancarà la lliga al maig a la Borda Mateu. El líder, el Mollerussa, es troba a 11 punts. D’altra banda, i atenent el procés de regeneració i dels canvis que afecten el vestidor tricolor, el club va anunciar les baixes de Joel Martínez, Miki del Castillo, Miquel Torres, Josep Balletbó i Roberto Gomes. Aquestes rescissions arriben després de la decisió, anunciada el passat dijous pel president de l’entitat, Albert Ferré, de prescindir del tècnic Richard Imbernón i del seu segon, Josep Joan Linares.

tracking