Decisió històrica

L'FC Andorra avala la venda de l'equip a Gerard Piqué

L’assemblea de l’FC Andorra dona llum verd amb el 99% de vots favorables a la venda de l’entitat al grup Kosmos

L'FC Andorra avala la venda de l'equip a Gerard PiquéXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb un 99,9% dels vots favorables i una única abstenció, els socis de l’FC Andorra van aprovar ahir amb un registre aclaparador l’aterratge a l’entitat tricolor de Gerard Piqué i el grup Kosmos, l’empresa que el central del Barça encapçala. El procés de compra està complint fil per randa el timing que s’havia marcat i les peces de l’engranatge van caient al seu temps, atenent la notícia que el dia 12 passat va destapar el Diari.

Després de l’aprovació de la Llei de l’Esport, i a falta de la introducció del text al BOPA, l’assemblea de socis del club havia de donar el vistiplau als diferents punts de l’ordre del dia i així es va reflectir sense cap trasbals. La gairebé unanimitat d’aprovacions –més de 200 socis representats– permet a l’entitat convertir-se en societat anònima esportiva, obre la porta a l’entrada de capital estranger i, per tant, a l’accés de Kosmos al control del club. Per conduir tot el procés s’ha creat una societat andorrana, encara sense nom i presidida pel jove empresari Francesc Destrée, que acollirà el traspàs de passius de l'entitat tricolor, darrer tràmit pendent abans de l’execució total de la compra.

Destrée no va avançar gaires detalls de l’operació, però va apuntar que estan “molt contents d’haver trobat una solució per al club i de no haver rebut cap vot en contra en l’assemblea”. Els propers dies es coneixerà la data en què aquesta societat andorrana i el grup Kosmos explicaran com es va originar tot i com s’ha procedit. El cap visible de la societat andorrana es va felicitar per aconseguir “un projecte de país, sòlid i viable”.

A manca de definir els percentatges i com quedarà el pastís accionarial de l’FC Andorra, el que és clar des del principi és que, malgrat que aquesta societat andorrana compta amb diversos inversors, el paquet majoritari pertany a Kosmos. La nova etapa del club tricolor permet fer tabula rasa sense perdre l’essència.

El president del club, Albert Fer­ré, va explicar que una de les clàusules que preveu el contracte és que l’empresa inversora no es pugui endur el club a un altre lloc i que no pugui canviar-li el nom. El mandatari va sostenir que el projecte preveu poder disposar del màxim nombre de jugadors andorrans possible, la voluntat de recuperar les categories de base –actualment sota el paraigua de la Federació Andorrana de Futbol (FAF)– i crear un segon equip, un filial. “La prioritat és col·locar el primer equip al més amunt possible, però es preveu parlar amb totes les entitats afectades i amb molta gent per poder dur-ho tot a terme”, va explicar Ferré.

Més de 300.000 euros de deute

Un dels passos a tramitar per la societat andorrana és l’assumpció del deute que arrossega l’FC Andorra per part del grup Kosmos. Als números vermells xifrats en “un total d’uns 313.000 euros”, hi cal afegir dues causes que encara estan a la Batllia i que, un cop hi hagi sentència, pujarien el deute total “en uns 600.000 euros”. El president tricolor va voler puntualitzar que “el que hi ha ara és el compromís d’una persona i d’una societat andorrana d’absorbir els passius del club”. Ferré va afegir que va ser Francesc Destrée qui es va posar en contacte amb Kosmos i que “un cop ratificada la Llei de l’Esport per part del Consell General, ara falta reglamentar-la i anar fent els passos corresponents. Aquest no és un procés que s’hagi fet en quinze dies. Fa més d’un any que hi treballem”.

GABRI I JORQUERA ES PRESENTEN A LA PLANTILLA I DIRIGEIXEN EL PRIMER ENTRENAMENT

La nova etapa de l’FC Andorra va començar ahir en l’apartat esportiu. El tàndem tècnic format per Gabri Garcia i Albert Jorquera es va calçar les botes i van dirigir el seu primer entrenament com a inquilins de la banqueta tricolor. Els tècnics es van citar amb la plantilla i el president, Albert Ferré, a les instal·lacions de Prada de Moles, a Encamp, una hora abans de l’inici de la sessió preparatòria. Gabri i Jorquera es van presentar als jugadors i van mantenir una xerrada al vestidor. L’equip vol centrar-se en l’imminent compromís al camp de l’EFAC Almacelles, el 5 de gener, un partit molt important per començar a edificar l’objectiu. Per bastir les primeres passes del projecte, a banda de Ferran Tacón i Rubén Bover, ha arribat el lateral Fede Bessone i s’esperen tancar quatre o cinc reforços més. Gabri i Jorquera, a més, han iniciat el procés de convalidació dels títols d’entrenador a la seu de l’escola de formació de professions esportives i de muntanya, un tràmit obligatori per seure a la banqueta andorrana.

L'FC Andorra avala la venda de l'equip a Gerard Piqué

L'FC Andorra avala la venda de l'equip a Gerard Piqué

tracking