Neu

Torres aposta per 50 anys de concessió dels terrenys de Concòrdia

L’objectiu és rendibilitzar la inversió que l’empresa guanyadora farà en infraestructures

Torres aposta per 50 anys de concessió dels terrenys de ConcòrdiaPas de la Casa-Grau Roig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, vol que la nova concessió dels terrenys de Concòrdia, cor­responents a les pistes de Pas de la Casa-Grau Roig, sigui de cinquanta anys. Torres va explicar que l’objectiu d’aquest termini és rendibilitzar la inversió en infraestructures que l’empresa guanyadora del presumible concurs farà en el terreny. D’altra banda, el cònsol creu que aquesta quantitat “és el mínim que demanaria una empresa que es vol fer càrrec d’una estació d’esquí”. Torres preveu la possibilitat que la concessió sigui per una quantitat d’anys fins i tot superior, però considera molt difícil que sigui inferior.

El concurs per allargar la concessió dels terrenys es troba encara “en fase embrionària”. Així ho assegura el cònsol d’Encamp, que explica que la voluntat de celebrar-ho respon a la necessitat de tenir més “garanties jurídiques”. La concessió actual dels ter­renys està subjecta a la legislació antiga, per la qual cosa el comú vol redefinir els terminis perquè “tot quedi més aclarit i definit”.

Torres assegura que al concurs encara li queden “uns quants mesos” per portar-se a terme, ja que encara hi ha diferències amb Saetde a l’hora d’establir les bases. Una de les principals demandes de la societat, la qual no estava d’acord amb el concurs en un inici, és una compensació en cas de no guanyar pel fet que estaria renunciant als 19 anys que resten de concessió actualment. El cònsol d’Encamp explica que, tot i que ara Saetde ja està d’acord amb la realització del concurs, encara hi ha “temes que s’han d’analitzar i de parlar”.

Obertes la meitat de les pistes

Grandvalira obrirà el 54% de les pistes aquest cap de setmana. L’absència de precipitacions està dificultant el treball als tècnics de les estacions per tal de mantenir unes bones condicions a les pistes. Malgrat això, la marca obrirà el 80% de les seves instal·lacions i es donaran unes bones condicions meteorològiques.

Torres aposta per 50 anys de concessió dels terrenys de Concòrdia

tracking