Mobilitat

Catorze quilòmetres de cues per accedir al Principat per la frontera espanyola

Les retencions a l’N-145 es van enllaçar amb les de l’N-260 i van arribar fins a la localitat d’Adrall

Catorze quilòmetres de cues per accedir al Principat per la frontera espanyolaMOBILITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jornada complicada la d’ahir per al trànsit a la xarxa viària del Principat. El departament de Mobilitat va registrar cues durant pràcticament tot el dia, especialment a partir del migdia. En concret, les retencions van començar a les 13.30 hores a la frontera hispanoandorrana per accedir al Principat. Segons va informar el Servei Català del Trànsit, en aquell moment es va formar una cua d’uns 9 quilòmetres a la carretera N-145.

Una gran filera de vehicles provocada per l’entrada de turistes amb motiu de les festes de Nadal i que es va prolongar dins del ter­ritori andorrà, atès que als problemes a la frontera es van sumar fins a 4 quilòmetres de cues a l’entrada de Sant Julià de Lòria. Així mateix, pels volts de les 14 hores als 9 quilòmetres a l’N-145 s’hi van afegir 5 quilòmetres de cues a l’N-260, que començaven a la localitat d’Adrall i enllaçaven amb els de la Seu d’Urgell. Així, es va arribar a un màxim de 14 quilòmetres. Mobilitat va posar l’accent que a partir de les 16 hores van començar a disminuir les dificultats a la carretera.

En aquest sentit, destaca el fet que pels volts de les 17 hores les cues a la frontera del Runer eren de 4 quilòmetres i a les 18 hores, de 2 quilòmetres. Una davallada que va acabar a les 20 hores, quan la circulació va ser fluïda a tota la xarxa viària andorrana.

Baixada de pistes

En paral·lel a les retencions a la frontera espanyola, Mobilitat va informar de problemes a les par­ròquies altes a causa de la baixada de pistes. Pels volts de les 16 hores es van registrar petites retencions a la CG-2 a Canillo i a la CG-4 a la Massana, si bé no va ser fins dues hores més tard quan es van formar entre un i dos quilòmetres de cues. A les 20 hores es va recuperar la normalitat.

tracking