Societat

Els Armilles Grogues voten no bloquejar la frontera del Pas

El grup de l’Arieja decideix convocar una manifestació per dissabte a Pamiers

Els Armilles Grogues voten no bloquejar la frontera del PasFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Armilles Grogues de l’Arieja han descartat tallar la frontera del Pas de la Casa com a acció protesta dissabte vinent. En el grup de Facebook en què es coordina internament el moviment, un dels membres dels Armilles Grogues del sud francès va publicar a final de la setmana passada una enquesta en la qual es plantejaven les possibles mobilitzacions a dur a terme el 29 de desembre. Una de les opcions, suggerides pels mateixos usuaris del grup, era bloquejar el límit entre França i Andorra.

Aquesta proposta, però, no ha estat la més popular i d’aquesta manera els Armilles Grogues han descartat tallar la frontera del Pas dissabte. Concretament ha estat la cinquena opció més votada de l’enquesta, que es va donar per tancada el dia de Nadal, amb un total de 13 sufragis. Finalment, la proposta guanyadora ha estat una concentració a la ciutat de Pamiers, que ha obtingut 336 vots, seguida d’una nova marxa a Foix amb 174 vots i d’un viatge a Tolosa amb 53 vots.

Concentració massiva

La protesta a Pamiers tindrà lloc a les 10 hores de dissabte, si bé els Armilles Grogues encara estan debatent d’on sortirà. En aquest sentit, segons ha pogut saber el Diari, les opcions que hi ha a hores d’ara sobre la taula són la plaça Milliane o la zona comercial, al sud-est de la localitat gal·la. Segons destaquen al mateix grup de Facebook, els Armilles Grogues esperen que la concentració sigui massiva i confien que es pugui superar el miler de persones que van participar en la mobilització de Foix del 22 de desembre. “L’Arieja ha de dir no al Govern. Hem de continuar creixent per mostrar-los que som aquí”, afirmen.

Afectació al Principat

Pel que fa al desenvolupament de la concentració, els Armilles Grogues preveuen que sigui una manifestació pel centre de Pamiers. De fet, fonts properes al moviment diuen que la previsió no és tallar la carretera RN-20, que connecta amb Andorra. Tot i això, les mateixes fonts recorden que es tracta d’un moviment basat en la improvisació i sense líders.

tracking