El nombre de turistes supera els 3 milions i eleva un 3% les pernoctacions

El ministre Camp atribueix la lleugera baixada de la xifra de visitants que no dormen al país als talls a França per les nevades el desembre passat

Turistes a l'avinguda MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Turisme, Francesc Camp, s'ha mostrat satisfet aquest matí per l'increment del nombre de turistes, els visitants que fan nit al país, fins sobrepassar els 3 milions de persones entre el desembre del 2017 i el novembre del 2018, que representen una variació del 2,2% respecte l'any passat. Les estades eleven les pernoctacions un 3% amb un total de 8.963.531 nits al país i el ministre ha comentat que es tracta d'un creixement més moderat respecte anys anteriors perquè les economies dels països veïns segueixen a l'alça però de manera més moderada.

La xifra d'excursionistes, els visitants que no fan estada a Andorra, ha disminuït un 0,1% durant l'últim any i Francesc Camp ho ha atribuït a l'entrada de 100.000 vehicles menys des de França durant el desembre passat pels tancaments de la frontera des de territori veí a causa de les nevades, ja que ha comentat que la resta de l'any el total d'excursionistes ha augmentat. El global registrat ha estat de 5.865.942, segons les dades facilitades aquest matí.

Camp ha explicat que el nombre de persones que han visitat el Principat ha assolit els 8.298.437 milions, un 0,7% més que l'any anterior i ha assenyalat que el creixement està motivat perquè hi ha més gent que participa en activitats de natura i wellness.

El ministre s'ha referit també a l'impacte del bloqueig dels armilles grogues que s'ha quantificat en la segona quinzena de novembre en una baixada del 15% de l'entrada de vehicles des de territori francès, respecte el mateix període del 2017. Camp ha comentat que continuen en contacte amb les autoritats veïnes i que Andorra no pot actuar contra aquests talls.

tracking