França augmenta el control del contraban en els busos i el correu

París afirma que ha reforçat la vigilància tant a les zones frontereres com a les urbanes

França augmenta el control del contraban en els busos i el correuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els duaners francesos han intensificat els controls per prevenir el contraban de tabac als autobusos que creuen la frontera i als serveis de paqueteria. En una resposta escrita del govern d’Édouard Philippe al diputat Ludovic Pajot, l’executiu gal afirma que des de fa alguns mesos s’han fet més controls “en el conjunt de vectors de contraban”, com el transport de passatgers i els serveis de correu.

Tot i això, segons París, aquests rastrejos es fan tant a la duana de Porta com en zones urbanes que poden ser susceptibles de rebre mercaderia procedent del tràfic il·lícit, per vendre un producte molt inferior respecte al que hi ha a França. El ministeri d’Acció i Comptes Públics francès ressalta que l’acord firmat el mes de març passat al Principat per reforçar la lluita contra el contraban permet “reforçar la coordinació entre els serveis francesos i andorrans”, i combatre “el frau transfronterer sobretot en matèria de contraban de tabac”.

De fet, en la resposta al diputat independent de la circumscripció de Pas-de-Calais –una zona que també es veu afectada per l’entrada de cigarretes a un preu més baix procedents, per exemple, de Bèlgica–, la voluntat del govern francès és “actuar en el pla de repressió”. A més, destaca que en territori francès també es fan controls conjunts entre els duaners i els cossos de policia per enxampar possibles contrabandistes. En el mateix text, París afirma que treballarà per convèncer la resta d’estats membres de la Unió Europa per aplicar una “política fiscal harmonitzada” pel que fa als productes relacionats amb el tabac.

tracking