Justícia

Martí evita valorar la sentència del TC pel concurs dels mestres

Govern no ha analitzat la resolució que declara nul l’edicte publicat el 2016

Martí evita valorar la sentència del TC pel concurs dels mestresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, va evitar valorar la sentència del TC que anul·la definitivament el concurs que l’executiu va crear el 2016 per consolidar una vintena de places de professors eventuals, ja que encara “no hem analitzat a fons la situació”, però va refermar la voluntat de l’executiu de seguir publicant edictes per rebaixar l’alt nivell temporal de la plantilla. “De la mateixa manera que hi ha aquesta sentència, creiem que no és normal que hi hagi tanta eventualitat dins de l’administració i espero que a poc a poc es converteixin en places fixes mitjançant nous edictes”.

Martí va afegir que s’ha “d’acatar el que diu la justícia”, però va recordar que l’executiu ha encaminat la seva acció a rebaixar la temporalitat i espera que se segueixi fent. “Desitjo que independentment del que passi a les eleccions es continuï amb aquesta dinàmica d’acabar amb la multitud d’eventuals que tenim, i que es consolidin amb places fixes”.

El Tribunal Superior va anul·lar el concurs per un defecte de forma i tant el Govern com els afectats, amb el suport del sindicat de docents, van acudir al TC. El tribunal va acceptar el recurs dels mestres (no del Govern) però finalment ha avalat la decisió del Superior.

tracking