Política

Els funcionaris en un càrrec públic tindran un any més d'excedència

Els funcionaris en un càrrec públic tindran un any més d'excedènciaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reforma de la Llei de la Funció Pública establirà la reserva de plaça per als funcionaris en dos mandats per tenir un càrrec polític. A més, aquells treballadors públics que a l’entrada en vigor de la nova normativa estiguin d’excedència tindran dret a un mandat addicional amb reserva de plaça. Així ho va explicar ahir el conseller general de DA i secretari de comunicació del partit, Marc Ballestà, que va voler subratllar que “qui ara està en excedència tindrà dret a fer-ne un mandat addicional”.

En declaracions al Diari, Ballestà va voler remarcar que “aquesta normativa ja era vigent” i va recordar que “en el projecte de llei que va entrar Govern s’eliminava aquesta restricció, però nosaltres des del grup parlamentari vam creure adient poder mantenir-la”. “Creiem que dos mandats és un temps raonable en el qual una persona de l’administració pot sortir i dedicar-se a afers públics tenint una reserva de plaça”, va apuntar. El conseller taronja va insistir en el fet que el mandat de més per als funcionaris que estigui exercint un càrrec polític “no és un tercer extra”.

“Es diu que qui ja està ocupant una excedència quan entri en vigor la llei tindrà dret a fer un mandat addicional.” “Aquesta mateixa disposició és la que ja hi havia quan es va fer la modificació de la llei al 2014, està recollida en els mateixos termes”, va afegir. Respecte a les possibles crítiques, Ballestà va defensar que “no s’està fent res a mida, recollim el mateix que ja hi havia fins ara. Ni més ni menys”.

tracking