Condemnats per l'argot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va dictar sentència en el cas dels quatre joves arrestats en el marc de l’Operació Roca, en la qual els processats utilitzaven argot relacionat amb els videojocs, la seva activitat principal, per convidar-se mútuament a fumar marihuana i haixix, una prova que també va ser utilitzada pel fiscal per demostrar que els uns als altres es falicitaven drogues per vendre-les.

Corts va condemnar a un dels joves a tres anys i mig de presó, dos dels quals ferms pel delicte major de tràfic d’estupefaents a menors i un delicte menor de tràfic d’estupefaents a majors d’edat. La pena de presó és precisament la que la fiscalia va demanar durant el judici. La sentència també contempla una multa de 1.500 euros a més de l’expulsió del país durant 15 anys. Era al pis d’Encamp del principal condemnat, que porta un any i 3 mesos a la Comella, on s’hi ajuntaven alguns dels acusats i on s’apropaven nombrosos menors d’edat a comprar haixix i marihuana. La forta pudor a marihuana va alertar els veïns. El condemnat va defensar que els seus missatges fent referència a videojocs tenien a veure purament amb la Playstation, mentre que la policia afirmava que les referències a jocs com Call of Duty o Tekken tenien un rerefons relacionat amb la venda i el consum d’estupefaents.

Dos dels altres acusats van ser condemnats amb penes més baixes. A un d’ells, condemnat pels mateixos delictes que el seu company, li van aplicar una pena de dos anys i mig de presó condicional i una multa de 1.200 euros, quan la pena que demanava el fiscal era de 3 anys, part condicional. El tercer acusat va ser condemnat a un any de presó condicional qualificada a un tractament de desintoxicació pel delicte menor de tràfic de drogues, a més d’una multa de 900 euros. Per a aquest acusat van demanar una pena d’un any de presó condicional, la mateixa que per al quart processat. Aquest acusat va ser l’únic absolt del delicte menor de tràfic d’estupefaents en no poder-se demostrar l’activitat i només va ser condemnat a pagar per dues contravencions penals per consum individual i en grup, les mateixes a què els altres tres processats van ser condemnats.

tracking