CARTOGRAFIA

Un projecte permetrà conèixer el terreny d'allaus en un centenar d'itineraris

L'ATES, que du a terme el Cenma amb l'Observatori de la Sostenibilitat d'Andorra (Obsa), inclourà noves rutes per a la temporada 2019-2020

Una allau soterra el refugi del Pla de l'EstanyMTB AVENTURES-TRAMUNTANYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ates, un projecte que cartografiacom de propensos sónels diferents terrenys a les allaus, comptarà amb més de cent itineraris, inclosos els de domini esquiable, durant la temporada 2019-2020 per tal d'informar a la població sobre la situació del terreny. Així doncs, Aina Margalef, investigadora delCenma, i Marc Vilella, de l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (Obsa) han detallat que s'inclouran les zones de la vall de l’Angonella, els cortals de Sispony i Encamp, la vall delMadriu-Perafita-Claror, i els dominis esquiables d’Arcalís, Pal Arinsal i Soldeu el Tarter. Margalef ha concretat que aquestes cartografies classifiquen les diferents zones segons si són simples, exigents o complexos i afegeix un seguit de recomanacions que pretenen “ajudar a les persones que fan activitats a la muntanya a prendre decisions” sobre quin itinerari escollir.

Actualment, a través del web www.allaus.ad es pot consultar l'estat de 37 rutes específiques de les valls delSorteny, Ransol iIncles.

tracking