administració

Torra acusa el sindicat d'ensenyament de mentir

Afirma que el sindicat d’ensenyament busca justificar, amb les seves acusacions, el seu posicionament sobre el nou sistema de pagament

Torra acusa el sindicat d'ensenyament de mentir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Associació de Bombers (ABA) i representant de la plataforma sindical a la comissió de la mútua, Joan Torra, també va acusar el SEP de mentir després que fonts del mateix l’acusessin a ell de falsedat sobre les dades de la mútua. Torra considera que, amb les acusacions d’irregularitats que van fer SEP i Sipaag als funcionaris que van cobrar doble i que haurien produït el suposat forat de 300.000 euros a la mútua, els dos sindicats busquen justificar el posicionament que van prendre sobre el nou sistema de pagament de la mútua i aprovar que els funcionaris no cobrin el dia 25.

Torra recorda que al document publicat pel SEP a la seva pàgina de Facebook, i amb el qual justifiquen els 300.000 euros de forat, s’assenyala la xifra real que s’havia generat, que era de 80.000 euros, una quantitat que mancava per recuperar i que finalment es va liquidar a principi del 2018, tal com van informar des del departament de funció pública als membres de la comissió, segons Torra. El sindicalista també mantè que quan es van produir uns nous desajustos a la mútua, l’abril passat, cap funcionari va cometre irregularitats. Es van donar nous casos de 100 funcionaris de baixa que havien cobrat el 100% del sou per part de la mútua, a més del 50% de la CASS, però, segons Torra, tot va ser per la falta d’enteniment del Govern i la parapública.

Torra aposta perquè el superàvit que hi ha als comptes de la mútua repercuteixi en la disminució de la quota dels mutualistes i no en destinar part d’aquests diners a bons de l’Estat.

Des del CFPA, durant la roda de premsa en la qual van anunciar que portaven a la Batllia les irregularitats de la mútua, van assegurar que Torra els havia dit que ell no tenia la informació que SEP va publicar a la seva pàgina de Facebook. No obstant això, el membre de la comissió de la mútua matisa que la informació que el sindicat d’ensenyament va fer pública sí que li va ser lliurada, però que la va demanar en format digital per passar-la als seus companys, cosa que finalment no van fer. El president de l’ABA afirma que va sol·licitar el llistat de funcionaris que encara no havien retornat els diners que havien cobrat doblement i que van generar el forat de 80.000 euros. Malgrat això, aquestes dades no van ser lliurades per la comissió, de la mateixa manera que no se li van lliurar al CFPA quan les van sol·licitar. El representant de la plataforma sindical a la comissió va informar que l’ABA s’afegia a la denúncia feta pel CFPA per la falta de transparència a la mútua.

tracking