Sis anys de presó per a la dona que va apunyalar l'exparella

L’acusada va clavar diverses ganivetades a l’home que “volia recuperar”

Sis anys de presó per a la dona que va apunyalar l'exparellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va condemnar ahir a sis anys ferms de presó a una dona que va proferir reiterades ganivetades a la seva exparella com a autora d’un delicte major de temptativa d’homicidi i un delicte de maltractament en l’àmbit domèstic. Cinc anys i mig dels sis que la justícia va imposar a l’acusada corresponen al delicte de temptativa d’homicidi, mentre que la resta, de 6 mesos de presó, són pel delicte de maltractament. La condemnada haurà d’indemnitzar la CASS amb 2.682 euros i el perjudicat, a nom d’ell mateix i el seu fill, amb 13.549 euros. El Tribunal de Corts també ha decretat l’expulsió de l’acusada del país durant 20 anys.

Els fets van tenir lloc el 8 de març del 2017 al domicili de la víctima, a la vall d’Incles. La processada va accedir al pis quan no hi havia ningú, es va amagar dins d’un armari amb un ganivet i va sortir en el moment en què van arribar la seva exparella i el seu company de pis. Segons el relat de la fiscalia, després d’amenaçar la víctima amb el ganivet i d’alguns forcejaments, la dona va proferir una sèrie de ganivetades al coll que, entre d’altres ferides, en va produir una a una zona vital que va fer que li sortís la punta del ganivet per la boca. Aquesta ferida va provocar que l’home estigués a punt d’ofegar-se per la quantitat de sang que va vessar. Mentrestant, el company de pis va aconseguir sortir del domicili amb el fill de la víctima.

Després d’una sèrie d’intents de marxar del domicili per demanar ajuda, el ferit va aconseguir sortir al carrer i parlar amb diverses persones que es trobaven al bar del davant i que havien estat testimonis de l’intent d’agressió per part de la dona al balcó. Un dels testimonis era infermer i va poder fer les primeres cures a la víctima abans de ser traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, primer, i a l’hospital Sant Pau de Barcelona en helicòpter, després. Al domicili s’hi van trobar tres ganivets amb restes de sang i ADN de la víctima i l’acusada, a més d’una pedra de formigó a la bossa de la condemnada. Durant el judici, la dona va dir que no volia matar l’exparella i que només desitjava “recuperar-lo”.

tracking