afers socials

La xarxa d'empreses inclusives ha contractat 22 treballadors

La iniciativa suma quatre noves companyies i ja en té 20 d’adherides

La xarxa d'empreses inclusives ha contractat 22 treballadorsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre noves empreses s’han sumat a la xarxa d’empreses inclusives que impulsa l'executiu: Viladomat, El Rebost del Padrí, Geral i Valira Seguretat. Amb les noves incorporacions la xarxa ja compta amb 20 companyies, que donen feina a 22 persones.

Els nous membres ja han fet les primeres contractacions. Viladomat a una persona perquè faci de repartidora a peu, El Rebost del Padrí a un ajudant de cuina, i Geral i Valira Seguretat a dos auxiliars administratius. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que va signar ahir a l’edifici administratiu el conveni de col·laboració amb els representants de les quatre empreses, va valorar molt positivament el nombre d’empreses adherides però sobretot el fet que siguin empreses grans i petites, i de diversitat de sectors. “Aquesta xarxa és una petita mostra del que és el teixit empresarial del nostre país”, va afirmar. Espot els va agrair “la voluntat de col·laborar en un projecte de país que transcendeix el Govern i els ens públics per aconseguir la integració per a una inclusió plena laboral de les persones amb discapacitat, trencant amb els estigmes del passat”.

A més de facilitar la contractació i de garantir la igualtat de condicions amb la resta d’empleats de la plantilla, la Xarxa d’empreses inclusives també compta amb un itinerari específic en orientació laboral per a les persones que necessitin el suport i el seguiment a càrrec de dues orientadores especialitzades del Servei d’Ocupació. El suport a la inclusió preveu l’acompanyament previ a l’equip al qual s’incorpora el treballador i la dedicació d’un preparador laboral el temps necessari, a més del seguiment posterior i continuat de la persona en el seu lloc de treball.

Els representants de les quatre empreses es van mostrar “encantats” amb l’adhesió al col·lectiu empresarial inclusiu i van coincidir que les seves plantilles estan vivint “una experiència molt enriquidora”.

tracking