estadística

L'economia andorrana segueix a l'alça malgrat el llast de la indústria

L'economia andorrana segueix a l'alça malgrat el llast de la indústria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’economia andorrana, és a dir, el producte interior brut (PIB), va registrar un creixement real del 2,1% en el tercer trimestre del 2018, segons les dades fetes públiques ahir per Estadística. El tercer trimestre de l’any manté taxes de creixement similars a les del segon i primer trimestre, mantenint la dinàmica positiva del mateix període dels anys 2016 i 2017. D’acord amb l’evolució fins al tercer trimestre de l’any, la tendència del PIB real per al 2018 superaria els creixements anuals des de l’any 2007, acostant-se a la registrada el 2014, que va ser del 2,3%.

Sectorialment, el comportament del trimestre va ser molt semblant a l’estimat en els dos primers trimestres de l’any i darrers trimestres del 2017, en què tots els sectors d’activitat econòmica –llevat de la indústria– van experimentar creixements reals similars. La dinàmica dual present a l’economia andorrana des de final de l’any 2016 tendeix a desaparèixer i els tres subsectors dels serveis convergeixen en tendències de creixement, també perquè es confirma la dinàmica favorable dels serveis financers. La industria continua arrossegant el creixement negatiu des del segon trimestre del 2017, mentre la construcció i els serveis no financers ofereixen creixements intensos.

En conseqüència, l’economia andorrana manté i supera lleugerament els creixements observats els anys 2016 i 2017, situant-se un 1,5% per sobre de l’economia francesa i un 1,9% per sobre de la de la Unió Europea dels 28.

tracking