Dubtes sobre el pisos dels no residents

La UE ha instat Espanya a reduir les sancions pel delicte fiscal a l’estranger

Dubtes sobre el pisos dels no residents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bona part dels despatxos fiscalistes més importants d’Espanya estan treballant per saber com pot afectar que la Comissió Europea consideri il·legal el model de sanció (anomenat 720) que Madrid aplica als seus nacionals que tenen actius o societats a l’estranger. La multa que s’està aplicant equivalent al 150% del valor del que es tingui a fora vulnera, segons el dictamen, fins a cinc llibertats comunitàries. Diversos organismes andorrans també estan a l’espera de veure si finalment el dictamen europeu pot ser una finestra per legalitzar els habitatges que tenen els espa­nyols no residents i que han quedat fora del mercat de lloguer arran de l’entrada en vigor de l’intercanvi d’informació fiscal.

El govern espanyol de moment no ha mogut fitxa i no ha avançat quina serà la resposta a l’obligació de canviar el sistema. La comissió europea finalment ha acabat avalant la posició dels fiscalistes espanyols respecte que la sanció per tenir una propietat no pot ser del 150%. L’explicació, segons les fonts consultades, és senzilla. No es pot demanar que es declari un bé quan pel fet de legalitzar-lo la multa és molt superior al valor del bé. A efectes pràctics és més beneficiós econòmicament destruir-lo i, per tant, contrari al sentit comú.

Una de les opcions amb la qual s’estaria treballant, segons d’altres fonts, és l’establiment d’una espècie d’amnistia fiscal en què es puguessin declarar les propietats dins d’un termini en unes condicions de no sanció o multa reduïda. La declaració alliberaria els pisos i, com a mínim una part, entrarien al mercat de lloguer alleugerint la pressió de preus.

tracking