salut

La plantilla d'Urgències ja permet afrontar la punta de feina de l'hivern

Queda per cobrir una mitja jornada per completar les 28 places que es consideren adients

La plantilla d'Urgències ja permet afrontar la punta de feina de l'hivern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantilla del servei d’Urgències de l’hospital està pràcticament completa. L’única plaça que queda per cobrir és una mitja jornada per poder assolir la xifra de 28 metges que es considera adient per tal que l’atenció sigui la idònia. Aquest fet fa que s’afronti la temporada d’hivern amb garanties que, per exemple, hi podrà haver els reforços necessaris per afrontar les puntes de feina. Una situació radicalment oposada a la que es va viure a l’inici d’aquest any, quan la plantilla va esclatar com a conseqüència de la falta de personal. Llavors les places de metges adscrites al servei eren devuit.

Marcos Gutiérrez, cap en funcions del servei, va assenyalar que “tenim una plantilla més folgada i això permet que hi hagi més efectius en dies amb més feina”. De fet, ja hi va haver un primer assaig durant el pont de la Puríssima en què l’àrea es va reforçar amb metges i també infermeres –el col·lectiu d’infermeria també va fer palès el seu malestar durant la crisi al servei– per tal d’afrontar el possible increment d’activitat per la forta afluència turística. Una mesura similar es prendrà durant les vacances de Nadal. Gutiérrez va afegir que un major nombre de professionals també ajuda a planificar acuradament la temporada d’hivern i alhora ha ajudat a millorar de manera notable el clima laboral, molt tocat per la saturació de feina que els metges van denunciar ara fa uns mesos. Resolta la incorporació de nous recursos humans –a falta d’aquesta mitja jornada que s’espera tancar prope- rament– el cap en funcions d’urgències va indicar que s’esperen més canvis “en el futur” que incideixin en qüestions com ara la formació.

Responsabilitat

El facultatiu va aclarir que el seu càrrec continua sent en funcions. La màxima responsabilitat del servei està òrfena des de fa alguns mesos. Primer per la baixa de Josep Gómez Jiménez i després perquè la relació de l’excap d’Urgències i l’hospital s’ha saldat amb un acomiadament motivat per la pèrdua de confiança de la direcció envers el metge per qüestions com ara els drets sobre el sistema de triatge. De fet, la tasca de Josep Gómez Jiménez al capdvant del servei també va ser un dels motius del fort malestar que hi havia entre els professionals d’Urgències la temporada d’hivern passada.

tracking