reportatge

Sabors de dissabte

La plaça del Poble d’Andorra la Vella es va omplir ahir al migdia de paradetes amb diferents productes gastronòmics en el marc del Poblet del Nadal. El centre de les mirades va ser la carpa de l’equip del xef català amb una estrella Michelin, Nandu Jubany.

Sabors de dissabteXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Codonyat natural, melmelades, coques casolanes, formatges o, fins i tot, allò més simple, xocolota amb xurros. Tot un seguit de propostes gastronòmiques que ahir al migdia van omplir d’olors i sabors la plaça del Poble d’Andorra la Vella en el marc del Poblet de Nadal. Així, entre les 13 i les 16 hores, no van parar de desfilar desenes de curiosos per les tretze paradetes de menjar dels Dissabtes al Mercat, organitzat pel comú de la capital.

Un d’ells va ser l’Hugo García, de Sabadell, que va reconèixer “no tenir ni idea que es feia aquest mercat”. “Jo he comprat una melmelada i la veritat és que una iniciativa com aquesta està molt bé perquè he vingut a passar el cap de setmana i no puc esquiar. D’aquesta manera, puc entretenir-me”, va assenyalar. Pel seu costat, justament davant de la paradeta de creps, hi passava el Juan Manuel Martínez, que va venir al Principat des de Saragossa amb la seva parella “per desconnectar”.

“Les paradetes de menjar són una proposta molt interessant perquè així podem fer alguna cosa més enllà de mirar botigues i més botigues”, va argumentar. Precisament, des de l’altre costat dels aparadors, la gran majoria dels paradistes es van congratular per poder oferir els seus productes a Andorra. En aquest sentit, l’Israel, gerent de l’empresa d’embotits Gisdi Artesans, va mostrar la seva satisfacció per poder vendre al Principat “quan nosaltres som de Premià de Mar”. El centre de totes les mirades, però, va ser la carpa de l’equip del xef català amb una estrella Michelin, Nandu Jubany, en què es va fer una degustació de caneló d’ànec. Tot i que Jubany no hi va poder assistir, el seu segon i xef executiu de tots els restaurants Hermitage Andorra, Frank Jiménez, va participar al mercat. “Ens ha fet molta il·lusió poder venir aquí a explicar l’essència de la cuina que estem desenvolupant a l’Hermitage”, va destacar Jiménez. Així mateix, el xef va posar en relleu la qualitat de la gastronomia andorrana i va referir-se als plats més rellevants: “podem parlar de l’escudella o de l’arròs de muntanya.” De fet, Jiménez va subratllar la importància d’utilitzar productes frescos i de la terra per aconseguir “el millor resultat possible”.

tracking