ESQU

L'AAME denuncia condicions de treball precàries al sector de la neu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) va denunciar les condicions laborals precàries que pateixen els professionals del sector, en l’assemblea ordinària que va celebrar dijous passat. El president, Carles Iriarte, va indicar que uns càlculs interns revelen que els monitors han perdut un 10% del poder adquisitiu en els darrers deu anys. Per posar-hi remei, reclamen l’increment del preu per hora, una millora en l’equipament, el conveni col·lectiu i una quota on prevalgui la contractació de monitors del país per sobre de la resta. “Ens hem reunit amb Immigració, amb els grups polítics i amb el cap de Govern perquè entenguin la nostra realitat. Necessitem un conveni col·lectiu i proposem aquesta quota que ens donaria prioritat perquè a més de dignificar la professió, asseguraria una ensenyança en català”, va dir. El president va aclarir que en aquesta quota també hi serien present aquells monitors de fora que “fa molt de temps que fan la temporada aquí”.

Iriarte va titllar la “temporada anterior de traspàs”, la primera en la qual es van aplicar els contractes regits pel Codi de relacions laborals, en què s’estableix que només es poden fer 160 hores al mes i 40 a la setmana, amb un dia de festa, com a mínim, una situació que considera excessiva “pel preu que es cobra fent-les totes”, i per això indica que “haurien de ser com a molt 110”. Respecte al dia de festa obligatori, va posar l’èmfasi en el fet que sigui el treballador qui decideixi ajornar-lo i que no ho facin obligats per les escoles.

L’assemblea es va posar al costat de dos monitors amb 25 anys d’experiència que van denunciar una escola perquè “no estaven d’acord amb la remuneració rebuda” i que “aquest any no n’ha contractat cap del país. Veiem molt clar que és una represàlia contra un dret constitucional”.

tracking