TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

societat

Acció Feminista se suma a la protesta de dilluns

Acció Feminista se suma a la protesta de dillunsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acció Feminista ha decidit sumar-se a la protesta contra les noves lleis laborals que van ser aprovades la setmana passada. L’associació va enviar ahir un comunicat en què explicava que secundava la concentració de dilluns al vespre, que té el suport de diferents sindicats com ara l’USdA, el SAT o el SEP, i de partits polítics com Podem i el PS, perquè consideren que els nous textos suposen un “risc de precarització” envers de les dones i que contribuiran a inestabilitzar els treballadors.

En un comunicat, l’agrupació denuncia que les lleis aprovades el 6 de desembre “no van en la línia d’assolir la igualtat de gènere”, i consideren que no s’apropen a les recomanacions que fan institucions internacionals. Acció Feminista critica que malgrat que les baixes de maternitat i de paternitat s’han ampliat, encara es continua “perjudicant” les dones i la seva projecció professional, ja que creuen que “no hi ha prou mecanismes ni garanties que facin que els empresaris no discriminin dones en edat fèrtil”.

També lamenten que no s’estableixin “mesures clares” de cara a la conciliació de la vida laboral i personal, que consideren “bàsiques” per al “desenvolupament harmònic de la societat”. A més, denuncien que les noves lleis no incentiven l’elaboració de convenis col·lectius perquè les empreses posin en marxa mesures a favor de la igualtat. Finalment, lamenten que la nova legislació afavorirà la “precarietat laboral” i que incidirà “negativament” en els col·lectius més vulnerables, com les dones, que tenen uns salaris i unes pensions més baixes. En aquest sentit, critiquen que no s’hagi apostat per anar més enllà i no aplicar mesures d’igualtat per lluitar contra la bretxa salarial, ni apostar per normatives per implementar la paritat a les empreses. I valoren negativament que aquests aspectes quedin pendents per a la pròxima legislatura.

tracking