política

El suport de Pintat farà que la plaça al TC sigui per a Abril

Els cinc consellers de la ‘tercera via’ secunden la proposta demòcrata

El suport de Pintat farà que la plaça al TC sigui per a Abril

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A efectes pràctics, Joan Manel Abril té garantida l’elecció com a magistrat del TC ja que els 21 vots que sumen els demòcrates i el grup al voltant de Josep Pintat són una àmplia majoria dins del Consell General. DA necessitava el suport d’algun altre grup per poder tirar endavant la candidatura d’Abril i finalment ha arribat de part dels afins a l’anomenada tercera via. La proposta es va formalitzar ahir al Consell General i el calendari previst estableix que es votarà el dia 20 en una nova sessió parlamentària.

Joan Manel Abril ja té 21 vots garantits, però encara podria sumar-ne algun més ja que cap altre dels grups de l’oposició ha fet oficial seu rebuig a la candidatura. Els socialdemòcrates havien indicat que la seva preferència passava perquè fos designada una dona i així fer la paritat al Constitucional, ja que actualment hi ha dos magistrats homes i una dona. Els liberals tampoc no s’espera que li donin suport perquè el candidat que el líder del partit, Jordi Gallardo, va proposar era Josep Casadevall, el cap de l’equip d’advocats dels germans Cierco. Una vegada descomptat que el PS i els liberals, que van en coalició a les eleccions, no li donaran suport, les possibilitats d’augmentar el nombre de vots positius passen per Víctor Naudi o Sílvia Bonet.

Joan Manel Abril substituirà en el càrrec Isidre Molas, que va deixar el lloc al Constitucional per motius de salut. Els demòcrates, segons fonts properes al grup parlamentari, havien intentat que hi hagués el màxim consens possible entre els consellers generals. El perfil d’Abril s’ajusta a la voluntat d’anar situant juristes de reconeguda trajectòria al Constitucional i el nou magistrat ha desenvolupat una carrera d’èxit als tribunals, tant a Espanya com a Andorra. És dona la circumstància que Abril és un dels magistrats, com a president del Tribunal Superior, recusats per Josep Anton Silvestre.

Els demòcrates havien rebut les propostes de cinc noms per ocupar el càrrec. A banda d’Abril i Casadevall hi havia Jean-Michel Rascagneres, Marc Carrillo i Ramon Camp.

tracking