col·lectius

El sindicat de mestres anima els afiliats a acudir a la protesta

Anuncia que amb d’altres entitats s’engegaran més “accions de pressió” contra la reforma laboral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) ha enviat una comunicació a tots els afiliats per explicar-los per què s’han sumat a la concentració de protesta convocada dilluns al vespre a l’avinguda Meritxell contra les noves lleis laborals, i per reivindicar solucions a la problemàtica del lloguer o millores en les pensions i el salari mínim. El sindicat anima els afiliats a participar en la protesta “per demostrar al país que estem totalment en contra d’aquestes lleis ja aprovades”.

Sobre el nou Codi de relacions laborals, el sindicat denuncia que abarateix l’acomiadament en el sector privat i que, per tant, afecta “els nostres afiliats del sector privat i el personal eventual”. Sobre el text de llibertat sindical es queixa que “obliga, entre altres, a presentar la llista d’afiliats dels sindicats al Govern, fet que dificulta el dret a la protecció de dades dels nostres afiliats”. Finalment, la Llei que regula el dret de vaga per al SEP “el limita molt”, ja que estableix que “hi hagi d’haver el 50% dels afiliats en una assemblea per convocar una vaga”.

El sindicat també té critiques per un altre dels textos legislatius que es va aprovar dijous passat al Consell, la Llei de seguretat pública, perquè “vol criminalitzar els organitzadors de les manifestacions”.

El sindicat de mestres també anuncia que a banda de la concentració de dilluns, i “juntament amb altres sindicats i moviments”, s’impulsaran més “accions de pressió” contra el paquet de lleis aprovat.

La concentració se celebrarà a partir de les 20.30 hores. El SEP demana als afiliats que comuniquin si hi assistiran per poder preveure’n la participació.

tracking