x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Demanen cinc anys per un apunyalament

El judici finalitzarà avui després que el fiscal afegís penes alternatives per a un dels acusats
L'edifici d'Encamp on van tenir lloc els fets.

Demanen 5 anys de presó per a l'autor d'un apunyalament

L'edifici d'Encamp on van tenir lloc els fets.

Fernando Galindo
Actualitzada 13/12/2018 a les 12:21
El Tribunal de Corts va jutjar ahir un home de nacionalitat dominicana de 21 anys i un altre de nacionalitat portuguesa de 39, els dos acusats d’assassinat en grau de temptativa després que el primer clavés a la víctima vuit ganivetades, a més de colpejar-li el cap diverses vegades amb un bat de beisbol. El ministeri fiscal va demanar, a més de l’expulsió definitiva del país, nou anys de presó ferma per a l’acusat més gran i cinc anys per al més jove, una pena més baixa perquè aquest era menor de 21 anys quan van tenir lloc els fets. Actualment ambdós estan internats en el centre penitenciari de la Comella des de la seva detenció durant les hores posteriors als fets.
El relat s’inicia el 16 de juny del 2017 a Encamp, quan els dos processats van dirigir-se a casa de la víctima, segons el més jove, per reclamar un deute de 3.000 euros contret per raons encara desconegudes. El relat de la defensa afirma que l’home de nacionalitat portuguesa es va quedar al primer pis mentre l’altre resolia el deute. El processat dominicà explica que es va dirigir a la porta de la víctima, un home nascut a Canillo amb el qual mantenia una relació d’amistat, i que va rebre l’acusat amb un ganivet. Va ser quan el processat es va espantar, va etzibar-li un cop de puny a la cara, va agafar el ganivet i li va clavar a l’esquena vuit cops. Quan la fulla del ganivet es va trencar, el processat va agafar un bat de beisbol que hi havia al passadís i li va colpejar el cap diverses vegades. La defensa manté que el segon acusat va pujar alertat pel soroll i va demanar a l’agressor que s’aturés en veure l’escena. En aquell moment, els dos van sortir de l’edifici i es van dirigir a casa de l’acusat de nacionalitat portuguesa.

Després que l’agressor es dutxés i es desfés de la roba ensangonada, els dos processats van tornar a baixar a un pub de la capital a prendre unes copes i a jugar al billar. Després de recollir un amic i tornar al domicili d’un dels acusats, van estar fins a les quatre de la matinada escoltant música, jugant a videojocs i consumint productes estupefaents. Finalment, l’acusat dominicà va baixar a dormir a un traster de l’edifici, que estava obert, i que, segons el veí de l’altre processat, que en aquell moment estava al pis, pertanyia al portuguès. Va ser allà, al cap d’unes hores, on la policia el va trobar, amagat entre electrodomèstics. Segons els agents que van efectuar la detenció, l’acusat dominicà es va mantenir en tot moment cooperatiu i va reconèixer que ell havia estat l’autor dels fets.

El record de la víctima
La versió de la fiscalia i de l’acusació particular, basant-se en els petits records de la víctima, ubiquen els dos homes a l’escena. En els flaixos que a dia d’avui encara té, l’agredit veu els dos processats al passadís de casa seva, rient i amb les mans plenes de sang. També va afegir que els acusats li havien robat 350 euros de casa seva. La víctima, a la qual donaven per morta, va aconseguir, tot i el seu estat, primer trucar a la seva mare i després avisar a un dels veïns, al qual va demanar que no truqués a la policia. L’home de 34 anys va ser traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell primer i a Barcelona després. Segons els pèrits, la víctima va aconseguir sobreviure “de miracle” tot i les lesions potencialment mortals en zones vitals. Els doctors consideren que si la víctima no hagués rebut atenció ràpida podria haver mort. Arran de l’agressió, l’home té seqüeles físiques i psíquiques. Una, el vertigen que pateix i que li genera marejos continus.

El judici finalitzarà avui després que el fiscal demanés per a l’acusat de 39 anys, de manera subsidiària en cas de no existir elements constitutius que demostrin el delicte d’assassinat en grau de temptativa pel qual se l’acusa, una pena de quatre anys de presó pel delicte major d’encobriment i del delicte d’omissió de socors. El lletrat del processat va demanar unes hores per poder preparar la nova defensa. Inicialment estava previst que els dos advocats demanessin l’absolució d’ambdós acusats.
Etiquetes
  • #2 realitat
    (13/12/18 10:19)

    Què carinyosos al tribunal, demanar cinc anys de presó per vuit punyalades i cops amb bat de beisbol...

    Respondre
  • #1 Borja
    (13/12/18 10:18)

    Perquè motiu una notícia així està en primera plana? només contribuïu a augmentar els sentiments extrems, por, inquietud, tensió, indignació. A canvi d'audiència? ...

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts