x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
societat

Acció Feminista neix demanant als partits més dones en les llistes electorals

La nova associació treballa en una llei d’Igualtat que afectaria la representació política femenina
Acció feminista reclama més igualtat a la política

Acció feminista reclama més igualtat a la política

La nova associació treballa en la llei d'igualtat

Acció Feminista va celebrar l'assemblea constituent en un local de La Llacuna.

Neix Acció Feminista i reclama més dones a les candidatures

Acció Feminista va celebrar l'assemblea constituent en un local de La Llacuna.

Membres d'Acció Feminista en l'assemblea constituent, ahir.

Neix Acció Feminista i reclama més dones a les candidatures

Membres d'Acció Feminista en l'assemblea constituent, ahir.

Elisenda Pallarés
Actualitzada 11/12/2018 a les 11:07
Acció Feminista va celebrar l’assemblea constitutiva amb 25 integrants i vol pressionar els partits polítics perquè incloguin més dones a les seves llistes de cara a les eleccions de l’any vinent. A més, des de la nova associació insten que més dones ocupin posicions importants dins dels partits i dels òrgans directius de les institucions públiques i parapúbliques. Així ho van afirmar ahir la secretària d’Acció Feminista, Maria José Espinosa, i la presidenta, Antonia Escoda, que va assegurar que la baixa representació femenina a les llistes dels partits polítics “és una de les raons que hi ha per muntar aquesta associació”. Escoda va assenyalar que les eleccions són el principal focus de treball que tenen a curt termini: “La nostra idea és batallar perquè a totes les llistes que es presentin hi hagi una bona representació de dones. Que fossin paritàries seria l’ideal. Volem que tots els partits tinguin una idea transversal del que és la igualtat.”
Per la seva banda, Maria José Espinosa va assegurar que Acció Feminista treballa en una llei d’Igualtat que implicaria canvis en la legislació laboral, en la representació política i en presència de dones en òrgans directius entre altres coses. L’assemblea constituent va comptar amb la presència de la consellera general del Partit Socialdemòcrata, Rosa Gili.


Xarxa per l’avortament

L’associació feminista Stop Violències ha presentat un nou espai creat per a totes aquelles dones que vulguin informació i assessorament sobre la interrupció voluntària de l’embaràs i sobre els drets sexuals i reproductius. La xarxa s’anomena La Meri i està formada per un conjunt de professionals i entitats d’Andorra i Catalunya. Aquesta iniciativa es va presentar ahir amb motiu del Dia internacional pels Drets Humans. L’associació va publicar un comunicat a les xarxes socials on manifesta que “l’accés a l’atenció en salut sexual i reproductiva ha de ser una política pública real i efectiva i que garanteix l’autonomia de les dones sense cap discriminació per prendre les seves pròpies decisions en tot allò que correspongui a la seva sexualitat, incloent-hi la reproducció".
Etiquetes
Veure’n més
40
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts