Petició de 7 anys de presó per haver apunyalat l'exparella

El Tribunal de Corts decreta la tornada preventiva de la processada al centre penitenciari després de cinc mesos de llibertat provisional

Petició de 7 anys de presó per haver apunyalat l'exparellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fiscalia demana set anys de presó ferma per a la dona que va clavar un ganivet a la seva exparella, a més de l’expulsió definitiva del país, per un delicte major de temptativa d’homicidi i maltractament en l’àmbit domèstic. A l’espera de la sentència, el Tribunal de Corts va decretar presó provisional per a l’acusada, d’origen colombià, que es trobava en llibertat provisional des de l’agost, després de romandre 16 mesos al centre penitenciari de manera preventiva.

Els fets van tenir lloc el 8 de març del 2017 al domicili de la víctima, a la vall d’Incles. Segons la versió de l’acusada, ella va viatjar al Principat amb la intenció de recuperar la relació sentimental que havia mantingut amb la víctima en els darrers anys de manera intermitent, tot i que l’home ja l’havia informat que havia iniciat una relació amb una altra dona i que no volia tornar amb ella. Hores després d’arribar al domicili de l’exparella, al qual va accedir amb unes claus, es va amagar a l’armari quan la víctima i el seu company de pis van arribar. Segons les declaracions d’ambdós homes, ella va sortir de l’armari amb un ganivet assegurant que només volia parlar, però que llavors ja havia amenaçat la víctima amb el ganivet. Aquesta versió difereix de la d’ella, que va afirmar que dins l’armari no tenia cap ganivet i que va agafar-ne un de la cuina per defensar-se d’una possible agressió de la seva exparella. Al domicili també hi era el fill de cinc anys de la víctima.

El relat de la fiscalia afirma que, després d’una sèrie de forcejaments, la dona va proferir una sèrie de ganivetades al coll que, entre d’altres ferides, en va produir una a una zona vital que va fer que li sortís la punta del ganivet per la boca. Arran d’aquesta ferida, l’home va estar a punt d’ofegar-se per la quantitat de sang que li rajava. Abans, segons el mateix relat, la dona va agafar un pot de maionesa amb el qual el va colpejar al cap. La processada però diu que les ferides que va rebre la víctima van ser pròpies del forcejament amb els ganivets. Dos testimonis, alertats pel company de pis que havia tret el nen del domicili, van poder veure la baralla quan aquesta es va traslladar al balcó. Allà van advertir com la dona feia un moviment amenaçant amb el ganivet. Quan va poder sortir del domicili, la víctima va demanar ajuda a uns nois del bar del davant que precisament eren infermers i que feien un curs d’emergències. Després de fer les primeres cures, l’home va ser traslladat d’urgència a l’hospital Sant Pau de Barcelona en helicòpter. En total es van trobar tres ganivets al pis amb restes de sang i ADN de la víctima i l’acusada, dos dels quals no van ser reconeguts com propis per l’home ni el seu company de pis. També es va trobar una pedra de formigó a la bossa de l’acusada.

La defensa demana una pena de dos anys de presó ferma. El lletrat de l’acusada va exposar un seguit d’atenuants, com l’obsessió que sentia per recuperar la relació, el penediment o la seva conducta durant la llibertat provisional. A més, va considerar que no hi havia risc de fuga davant la petició de l’acusació de presó preventiva.

tracking