Benestar

La Gavernera acull 28 infants dels quals en tenen cura un total de 32 monitors

Fenoll defensa el funcionament del centre i nega els problemes denunciats pel SEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Acolliment d’Infants i Joves (CAI) de la Gavernera disposa de 32 monitors per als 28 infants que actualment acull, va explicar ahir la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, qui va afegir que en els darrers mesos s’havia fet un esforç pressupostari i de personal per solucionar els problemes de superpoblació que havia tingut el centre anteriorment. “No tenim cap situació de col·lapse perquè vam desdoblar el centre fa temps i així vam millorar les ràtios de monitor per alumne. A més, hem intensificat els recursos humans del centre i ara aquesta és molt correcte”, va afirmar. Respecte a les crítiques que va fer el sindicat de professors sobre la manca de personal i recursos econòmics, Fenoll va recordar que els principals interessats en el bon funcionament de la Gavernera són ells mateixos i que “les millores les vam fer segons criteris interns, sense esperar que ningú de fora ens ho reclamés”. La Secretària d’Estat també va contestar a les famílies que dimarts passat li van enviar una carta protestant perquè se’ls havia convocat a una reunió sense ordre del dia a la seu de la policia i a la qual no pensaven assistir. Segons Fenoll només van ser quatre les que van signar aquesta carta i que la reunió va tenir lloc “amb normalitat”. Allà se’ls va explicar el nou model de la infància que volen implantar, basat en quatre punts per millorar el vincle entre l’infant i la família original i també que “aviat” hi haurà un nou director del centre, després que l’anterior acceptés un nou càrrec a Educació.

En total, Afers Socials atén 51 infants, 28 dels quals estan a la Gavernera, 3 en pisos tutelats i 23 més que estan amb famílies d’acollida. Precisament, aquest darrer grup és el que es vol incrementar i per això van presentar ahir la nova campanya #FabriquemSomriures, amb la col·laboració dels cinemes Illa Carlemany, on s’emetran tres càpsules audiovisuals, durant dos mesos cada una fins al mes de maig. El cap del departament d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Jordi Olivé, va comentar que dels 23 infants en famílies d’acollida, només tres ho estan amb alienes, és a dir, que no tenen cap vincle directe ni familiar amb ells, i que feien aquesta campanya per intentar captar-ne de nous. “El nombre de famílies d’acollida es manté estable en els darrers anys, uns 25, però la majoria són familiars. Amb això volem augmentar el nombre d’alienes i no només per al CAI sinó també per aquelles famílies que passen per problemes puntuals i que necessiten ajuda, com ara les monoparentals.” Olivé sí que es va felicitar perquè gairebé la meitat dels infants tutelats estan amb una família, índex molt superior que a països veïns. “Actualment representa un 47,9% mentre que a Espanya, per exemple estan al 15. També és veritat que estem lluny del 70% de Suècia”, va reconèixer.

Fenoll també explicar que la nova llei dels Drets dels infants i adolescents que esperen aprovar aquesta legislatura, inclourà la figura de la família d’acollida professional, “que ens permetrà atendre aquells casos més difícils de forma ràpida i eficaç i de manera més professional”.

La Gavernera acull 28 infants dels quals en tenen cura un total de 32 monitors

tracking