Trànsit

Retencions de fins a 6 quilòmetres de sortida del Principat durant la tarda

Aquest matí s'han registrat cues de fins a 12 quilòmetres d'entrada a Andorra per la frontera del riu Runner

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El segon dia del pont de la Puríssima registra fins a sis quilòmetres de sortida del Principat, durant aquesta tarda tarda. Aquest matí s'han registrat fins a 12 quilòmetres de retencions per entrar al país, aixií com circulació molt densa de 3,5 quilòmetres a Sant Julià. Mobilitat han informat de trànsit dens aquesta tarda a l'entrada a Soldeu, Tarter, Canillo i Encamp en sentit sud i a la CG4 a l'entrada Massana en sentit sud.

Les cues d'aquest matí repeteixen el patró dels problemes de trànsit que hi va haver en el primer dia del pont de la Puríssima va provocar retencions quilomètriques per a arribar al país durant tot el dia d’ahir. Al llarg de la jornada es van registrar retencions de fins a 18 quilòmetres, 4,5 a la C-14 i tretze i mig des de la Seu d’Urgell fins a Sant Julià, i les cues per accedir des de la duana fins a la parròquia laurediana, que van començar a les 8.30 hores, es van mantenir gairebé tot el dia. Segons la informació facilitada pel servei de Mobilitat, a últimes hores de la tarda el trànsit es va estabilitzar lleugerament, si bé va continuar havent-hi algunes retencions a l’entrada del Principat. Per la seva banda, el servei de trànsit de Catalunya va informar que, a banda de les cues de gairebé nou quilòmetre que es van produir a la N-145 des de la Seu d’Urgell, també es van registrar retencions de tres quilòmetres a la C-14 a l’altura d’Oliana i d’1,5 a l’altura d’Organyà.

D’altra banda, segons va informar el servei de mobilitat, l’accés a les pistes d’esquí va provocar una important afluència de gent que es va traduir en trànsit dens a Canillo, especialment a la zona del Tarter. Malgrat això, no es van registrar cues i el trànsit es va estabilitzar poc després de les 17 hores.

Quant a les previsions per als pròxims dies, el servei de Mobilitat espera retencions a les carreteres del país, però no es preveu que aquestes tinguin la mateixa afectació. El Govern va posar en funcionament un dispositiu especial de trànsit per a la temporada d’hivern, que contempla com a punts de màxima afluència de turistes al país el pont de la Puríssima, les festivitats de Nadal, Cap d’Any i Reis, i Setmana Santa. L’objectiu del dispositiu és informar de les incidències de trànsit i de la previsió de nevades a través de diversos mitjans, com les xarxes socials, WhatsApp for Business, Ràdio i Televisió Andorrana, la pàgina web de mobilitat i panells amb informació a les mateixes carreteres. Des d’ahir i fins demà, l’horari més conflictiu d’entrada al país és de 10 hores a 14 hores. Quant a l’horari de sortida, es recomana evitar les hores compreses entre les cinc i les vuit de la tarda.

Retencions de sis quilòmetres de sortida del Principat

Durant el matí s'han arribat a registrar fins a 12 quilòmetres de retencions per accedir al Principat a la frontera hispanoandorrana

Retencions de més de 12 quilòmetres aquest matí per accedir al Principat

Cues de fins a 11 quilòmetres a la frontera hispanoandorrana

Cues de fins a 18 quilòmetres per arribar a Andorra en el primer dia de pont de la Puríssima

tracking