campanya turística

L'ocupació hotelera pel pont de la Puríssima serà del 80%

Els hotelers valoren positivament la xifra, però alerten que la manca de neu està provocant “cancel·lacions constants” en les reserves a parròquies altes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els establiments hotelers del Principat encaren amb bones expectatives el pont de la Puríssima, que comença avui i s’allargarà fins diumenge. En concret, la Unió Hotelera (UHA) calcula que l’ocupació mitjana a tot el país les nits d’avui, demà i dissabte serà del 79,63%. Una xifra que el president de la UHA, Carles Ramos, valora positivament, si bé reconeix que “ens agradaria que hagués estat superior”. De fet, Ramos expressa que les previsions inicials situaven l’ocupació mitjana arreu en el 85%. “Prevèiem que fos un 5% més, però ha influït la temperatura calorosa i la falta de neu”, justifica. En aquest sentit, el representant dels hotelers lamenta que la manca de neu a les estacions hagi causat aquesta “petita” caiguda. “No esperàvem aquesta davallada”, diu.

Carles Ramos, però, va més enllà i admet que, a banda de no arribar a l’ocupació estimada inicialment, s’estan produint cancel·lacions en les reserves d’habitacions. “Des de fa uns quatre dies les cancel·lacions són constants amb un percentatge no alarmant, un 2% a tot el país, però sí que fa que les reserves en comptes de créixer, disminueixin”, explica. “La gent va veient que s’apropa el dia de venir i les condicions de les estacions no milloren”, argumenta, al temps que apunta que, a hores d’ara, els hotelers “en lloc de col·locar les últimes habitacions, cada cop en tenim més de lliures”.

Davallada a Canillo i a Ordino

Segons Ramos, les parròquies més afectades estan sent Canillo i Ordino, “perquè és on s’allotgen els esquiadors”. “Les parròquies centrals se centren en un turisme de compres i les cancel·lacions tenen menys importància”, diu. En aquesta línia, el president de la UHA assenyala que l’ocupació més elevada es registrarà a Escaldes-Engordany amb un 95%, seguida d’Andorra la Vella amb un 89% i de la Massana amb un 82%.

Sant Julià de Lòria, Ordino i Encamp se situaran entre el 77% i el 72% d’ocupació, mentre que Canillo serà la parròquia menys popular amb un 64%. Una situació de la qual es va fer ressò ahir el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, que va manifestar la seva preocupació “perquè estem sense neu” i “la gent vol esquiar”. D’aquesta manera, Mandicó va corroborar les paraules de Ramos i va assegurar que “aquest matí [ahir] parlava amb hotelers [de Canillo] i els les estan anul·lant”.

Treball a les estacions

En aquest sentit, des de les estacions s’ha informat que la manca de neu i les altes temperatures dels darrers dies estan portant els seus equips a treballar al límit per aconseguir obrir més pistes aquest pont de la Puríssima.

És el cas de Grandvalira, que dimarts va anunciar l’obertura de 30 quilòmetres esquiables i ara ha pujat la xifra fins als 52 quilòmetres, amb un gruix de neu que arribarà als 35 centímetres de màxima. Fonts del domini sub­ratllen que “l’equip està treballant al màxim i a contrarellotge per anar obrint pistes”. “La realitat és que la meteorologia és poc favorable i estem lluitant nit i dia perquè es puguin complir els estàndards de qualitat de cara als nostres clients”, destaquen. En tot cas, a Grandvalira es podrà esquiar a Grau Roig i a Pas de la Casa, si bé des del domini es descarta l’obertura del sector de Soldeu-el Tarter.

A Vallnord-Ordino Arcalís, la direcció espera poder obrir el 70% de les pistes durant el pont. Una situació que, depenent de la meteorologia, es podria mantenir o canviar. En qualsevol cas, des de l’estació es garanteix l’obertura de la zona de la Coma. Des de Pal Arinsal, l’altra pota de Vallnord, s’ha informat que l’estació podrà obrir un 54% de les pistes, una xifra que podria créixer el cap de setmana gràcies al treball amb la neu de cultiu. Pel que fa a l’estat de la neu, els esquiadors podran trobar gruixos de 40 centímetres de cota màxima i 20 centímetres de mínima.

ENTRADA DE 88.000 VEHICLES

Mobilitat preveu l’entrada de 88.000 vehicles durant la Puríssima, que el departament compta entre ahir a la nit i diumenge. El cap de Mobilitat, Jaume Bonell, va informar que del total de vehicles, uns 61.200 entraran al Principat per la frontera hispanoandorrana i uns 26.800 per la frontera amb França. “Estem parlant d’un gruix important de cotxes”, va considerar, i va apuntar que “es tracta d’una entrada superior a 15.000 vehicles diaris”. Bonell va explicar que, en cas de produir-se grans retencions al Runer, es podrien obrir més carrils per accedir a Andorra.

L'ocupació hotelera pel pont de la Puríssima serà del 80%

L'ocupació hotelera pel pont de la Puríssima serà del 80%

tracking