Economia

La UE treu Andorra de la llista grisa de paradisos fiscals

Jordi Cinca destaca que ara el Principat se situa entre els països “plenament cooperants”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ministres d’Economia i Finances de la Unió Europea, l’Ecofin, van acordar ahir que Andorra deixi definitivament la llista grisa de paradisos fiscals. El ministre de Finances, Jordi Cinca, va mostrar la seva “alegria” per “una notícia esperada”, i va destacar que es tracta “d’una confirmació de tota la feina feta”. Cinca va explicar que l’Ecofin ha pres la decisió després que l’executiu hagi salvat “l’últim escull” per ser reconegut com un Estat “plenament cooperant”. Es tracta de la modificació de la llei de l’impost de societats en què s’han eliminat i modificat certs règims especials que podien oferir possibilitats per a la deslocalització artificial de beneficis. En concret, el titular de Finances es va referir al règim de comerç internacional, al de la fiscalitat dels grups hòldings, al d’intangibles i al de cash pooling.

“Hi havia petits detalls, especialment a l’impost de societats, que podien ser considerats perjudicials”, va apuntar. D’aquesta manera, Jordi Cinca va subratllar que, amb la sortida de la llista, el Principat “se situa al costat dels països més avançats i amb més possibilitats de participar en el concert internacional des d’un vessant econòmic i financer”.

“Aquest és un pas fonamental per a la plaça financera andorrana perquè aquesta vocació d’obertura de l’economia andorrana es pugui assentar definitivament”, va afegir, i va considerar que la decisió de l’Ecofin “dona molta confiança als inversors” i que obre “una nova etapa”. No obstant això, Cinca va alertar que “costa molt arribar a ser considerat un país plenament cooperador i costa molt poc perdre la consideració”. “Una mala praxi no detectada et pot tornar a posar sota el focus dels països sospitosos”, va assenyalar.

El ministre va remarcar “la feina ingent” per “ser un país sever i complidor contra el blanqueig”, i va lamentar que “encara avui dia hi ha qui es refereix a Andorra a partir d’estereotips de fa 15 o 20 anys”. “Hem de fer una crida que es valori Andorra en els termes d’avui i que està encapçalant la lluita contra el blanqueig”, va dir.

La UE treu Andorra de la llista grisa de paradisos fiscals

tracking