política

Bartumeu descarta ser el cap de llista d'SDP a les eleccions

Els progressistes proposen a Josep Roig que encapçali la candidatura

Bartumeu descarta ser el cap de llista d'SDP a les eleccionsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Bartumeu no serà el candidat a cap de Govern de Progressistes-SDP a les eleccions nacionals de la primavera que ve. L’exlíder de l’executiu entre el 2009 i el 2011 va descartar ahir presentar-se per encapçalar la llista nacional per motius personals i professionals, malgrat els cants de sirena que apuntaven a un possible retorn. Davant d’aquesta renúncia, el president dels progressistes va avançar en una roda de premsa que ha proposat al conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, ser el líder d’SDP en els pròxims comicis, ja que l’actual conseller general, Víctor Naudi, ha decidit fer una “pausa”, sense deixar la política de manera activa.

“El Consell General requereix dedicació exclusiva i, sincerament, no estava en situació per qüestions personals i professionals”, va dir el president de la formació, que sí que es planteja seguir mantenint el càrrec de màxim dirigent del partit a mitja jornada. “Volem demostrar que SDP no és només el partit de Jaume Bartumeu”, va dir l’excap de Govern, que considera que Roig és una persona “ben preparada” i li va garantir que estarà “ben acompanyat”. “El considerem més ben preparat que alguns dels candidats proclamats”, va afirmar Bartumeu, que va fer la proposta al conseller del comú lauredià dilluns.

Lurèdia en Comú, a la reelecció

Segons el mateix excap de Govern, Roig va comunicar ahir al cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, la proposta dels progressistes per encapçalar-ne les llistes, que comportaria que deixés la corporació. En qualsevol cas, Vila va dir que havia rebut “algun comentari informal”, però va felicitar Roig. Precisament ahir, Laurèdia en Comú va anunciar a través de Twitter que es tornarà a presentar a les eleccions comunals de finals de l’any que ve.

Bartumeu creu que Roig acceptarà i, de fet, l’objectiu de la formació és proclamar-lo com a candidat coincidint justament amb la celebració del consell nacional, prevista per a 15 de desembre. En preguntar-li si presentaran llistes territorials, Bartumeu va explicar que no tenen pensat presentar candidatures a Sant Julià de Lòria, la Massana i Canillo. Sí que treballen per anar de bracet amb candidats independents a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Ordino. Una altra opció seria donar suport a alguna altra llista “amb marca blanca” i que proposi un “redreçament”. Bartumeu, que admet que el paper d’SDP és obtenir representació al Consell i tenir un paper rellevant per formar majories, va explicar que no faran cap “contraposició frontal contra ningú”. Va admetre que l’objectiu és “trencar” la majoria actual de DA i arrribar a pactes d’“estat” amb “corresponsabilitat”. Per tant, no descarta un eventual pacte amb el PS o L’A, que l’han deixat fora de l’acord per a les territorials.

tracking