política

Simó Duró afirma que el PS és l'únic partit que “ha escoltat” la gent gran

Simó Duró afirma que el PS és l'únic partit que “ha escoltat” la gent granps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran, Simó Duró, va afirmar ahir que el Partit Socialdemòcrata (PS) és l’únic que “ha escoltat” les seves demandes. “Dels grups polítics, sols el PS s’ha desvetllat en aquesta qüestió”, va dir, i va lamentar que “no es pot dir que la resta de partits ho hagin fet”. Precisament, Duró va fer aquestes declaracions en una roda de premsa conjunta amb el president del PS, Pere López, que va criticar la “manca d’interès i sensibilitat” de DA respecte a la gent gran. De fet, el representant de la tercera edat va considerar que “el grup polític de la majoria no té cap classe d’interès [en la gent gran] perquè no viu la realitat andorrana, s’ho mira molt de lluny i viu en una bombolla”.

“Les coses amb ells no funcionen”, va afegir, si bé va admetre que el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, “ens ha escoltat, però ha costat molt”. Així doncs, Simó Duró va voler insistir en el seu reconeixement a la feina del grup parlamentari socialdemòcrata i va asserir que les accions adoptades per l’executiu en matèria social han estat gràcies a “l’empenta” del PS.

En aquest sentit, Pere López va recriminar que “en els vuit anys de Govern de DA hi ha hagut retrocessos importants”, i es va referir a la manca de tractament podològic i a la “poca generositat” en la cobertura del tercer pagador. El líder del PS va destacar la necessitat de garantir una pensió mínima “justa”, especialment per a aquelles persones que han cotitzat quaranta anys. López va argumentar que la pensió mínima ha d’igualar-se al salari mínim i va defensar que aquest últim hauria de situar-se en el 60% del salari mitjà. És a dir, en uns 1.200 euros. Duró es va alinear amb el socialdemòcrata i va reclamar un increment de la pensió mínima fins als 1.200 euros.

tracking