Andorra prefereix que el pres fugat sigui jutjat a Espanya

El cas és problemàtic perquè tot i haver demanat l’extradició ha de continuar baixant a Barcelona perquè no hi ha maquinària per a l’atenció mèdica que necessita

La presó i el Serradells rebran aigua calenta i calefacció del forn el 2019ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les autoritats andorranes dels organismes implicats en el cas del pres que va fugir a Espa­nya preferirien que l’home fos jutjat al país veí, tot i que se n’ha demanat l’extradició. El motiu, segons diverses fonts relacionades amb el cas, té lloc pels problemes que hi hauria si l’home torna a ser empresonat a Andor­ra, ja que pateix una malaltia que no pot ser tractada a l’hospital perquè no disposa de la maquinària adient.

L’home estava empresonat per tràfic d’estupefaents i la Batllia va decidir que se l’havia d’alliberar perquè rebés tractament a Espa­nya pel càncer que pateix. El fet que no existeixi un conveni bilateral amb Espanya perquè els presos puguin rebre tractament mèdic creuant la frontera va obligar a deixar-lo anar. El pres va anar al tractament mèdic però posteriorment no va tornar.

Andorra va posar en coneixement de la Interpol la fugida del pres i la policia espanyola el va capturar. Les autoritats andorranes han tramitat la petició d’extradició, però en principi el més factible és que Espanya (com la major part de països del món) mantingui la política de no extradir els nacionals. L’opció més possible serà que sigui jutjat a Espanya pel delictes que se li imputin. Aquesta opció està prevista en els protocols europeus. A hores d’ara les autoritats espanyoles no han respost a la petició.

tracking