política

Podem apel·la a la unió de partits progressistes de cara a les eleccions

Podem apel·la a la unió de partits progressistes de cara a les eleccionsJoan Seguí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Podem Andorra, que ja va manifestar la intenció de presentar-se a les eleccions de l’any vinent, ha assegurat que té la porta oberta a possibles pactes amb altres partits per presentar candidatura. Així ho va afirmar Joan Seguí, president de la formació, que està portant a terme accions d’interacció amb la ciutadania al carrer per conèixer la seva percepció de la situació política al país i obtenir informació per enllestir el seu programa electoral, el qual va apuntar que està gairebé fina­litzat.

Tant Seguí com el vicepresident del partit, Joseba Imanol, van manifestar la voluntat de trobar punts coincidents amb els programes electorals d’altres partits per tal de poder arribar a acords de cara a les eleccions. De fet, Imanol va apel·lar a la unió dels partits progressistes del país, explicant que la divisió afavoreix Demòcrates per Andorra (DA). El vicepresident assenyala que l’estratègia del partit del Govern és “divideix i venceràs”, i que només es podrà “tirar endavant el país amb una unió de partits. Sigui amb partits més progressistes o menys progressistes”.

Seguí va parlar dels preus del lloguer com un dels principals problemes que afronta Andor­ra, però va assenyalar que hi ha altres qüestions en les quals hauran de trobar coincidències amb altres partits per “fer part del camí junts”. Tot i això, el president admet les dificultats que troben per fer-ho: “Com que els veiem de centre cap a la dreta i altres extrema dreta, és evident que la nostra tendència és bastant distant.”

Quan a l’avortament, un altre dels debats populars, Podem el proposa de forma lliure i gratuïta, i considera que la consulta que es pretén fer “és hipocresia pura i dura. No és una consulta, és un dret de la dona”.

tracking