política

Naudi veu Bartumeu “animat” per encapçalar la llista d'SDP

El conseller general admet que serà “difícil” arribar a un pacte amb Podem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general de Moviment Progressista-SDP, Víctor Naudi, veu Jaume Bartumeu “animat” per liderar la llista nacional dels progressistes a les pròximes eleccions generals. En una entrevista al Diari, el representant afirma que la carta de l’excap de Govern “està sobre la taula”, tot i que precisa que “ja veurem com ho farem”. El partit prioritza ara acabar de definir el programa electoral i confirmar els noms a partir de després de les vacances de Nadal, malgrat que el nom de Bartumeu és present des de fa mesos, quan ell mateix va reconèixer que tenia l’escalf dels ciutadans per tornar a la primera línia política.

Naudi, però, no dona pistes sobre qui podria anar de número 1 o de 2 a la llista. “Tot és possible, ja ho veurem”, diu el conseller. Preguntat per un futur pacte amb Podem després de quedar descavalcats de l’acord amb el Partit Socialdemòcrata i els liberals, Víctor Naudi admet que ho veu “difícil”, malgrat que afegeix que estan oberts a parlar-ne. De moment, afirma que el líder de la formació lila, Joan Seguí, encara no els ha trucat. La prioritat del Moviment Progressista-SDP és estructurar una llista amb “alguna altra formació o membres que estiguin en altres formacions o agrupacions, amb una magnitud menor com a partits estructurats”. “Veiem més ajuntar-nos amb formacions independents, persones i associacions que vulguin compartir-ho”, aclareix Naudi. Encara queda per confirmar quina presència tindran a les territorials.

L’exministre d’Interior també lamenta que el PS i L’A excloguessin el Moviment Progressista del pacte electoral. “Havíem proposat un acord ampli d’aquelles forces del conjunt de l’oposició que prioritàriament tinguessin un tarannà progressista, però més enllà d’això, unes propostes essencials per tirar endavant aquest país”, explica Naudi, que critica que els líders de les dues formacions, Pere López i Jordi Gallardo, “s’ho van voler fer sols”. “Nosaltres vam ser els que vam posar sobre la taula sense cap a priori, només quatre o cinc punts programàtics de redreçament”, afirma el conseller general, que es mostra decebut per “les maneres de fer”.

De fet, considera que l’acord a què han arribat els dos partits és “numèric” perquè té l’objectiu “únicament” per obtenir més possibilitats d’emportar-se la victòria en algunes parròquies. “Una cosa és una proposta sobre la base d’idees programàtiques, deixant una mica de banda les ideologies, perquè és un redreçament, i l’altra és únicament anar a buscar guanys a les parroquials”, assevera Naudi, que titlla el pacte final com l’acord “de la cadira”. Preguntat per com haurien pogut influir les deteriorades relacions entre el PS i SDP després de l’escissió, evita respondre i emplaça els liberals i sobretot els socialdemòcrates a donar explicacions. “Crec que la pregunta l’hauria de fer a aquestes formacions. La nostra única condició era la proposta de redreçament”, explica.

Naudi veu Bartumeu “animat” per encapçalar la llista d'SDP

tracking