política

Liberals, 'tercera via' i demòcrates lluiten pel suport de la Massana

L’A és qui menys partidaris té i en breu hi ha el primer test per veure què en pensa la majoria

Liberals, 'tercera via' i demòcrates lluiten pel suport de la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pas endavant de Josep Pintat per encapçalar la tercera via ha col·locat la Massana a l’epicentre de la política preelectoral. Fins a tres formacions (demòcrates, tercera via i Liberals d’Andorra) han començat el festeig per obtenir el favor de Ciutadans Compromesos (CC), la plataforma tutticolori que va obtenir per golejada el comú massanenc. Ciutadans Compromesos està dividida entre els que donen suport a cadascuna de les tres tendències, tot i que els liberals són francament minoritaris, ja que gairebé poc més es pot comptar a banda d’Amadeu Rossell, Judith Pallarés i la família Forné. Aquesta és, però, la teoria perquè la plataforma no ha convocat encara els integrants perquè es manifestin. El cop d’Estat de Gallardo i Rossell a Josep Pintat, però, no va caure gens bé a la majoria de la formació massanenca, que a partir de llavors va ser molt reticent al projecte liberal, i per acabar-ho de posar més complicat, segons fonts de CC, va arribar el pacte amb el PS. La pràctica totalitat del partit, segons les mateixes fonts, s’oposaria a donar suport a una candidatura on hi hagi socialdemòcrates. En aquests moments sembla que la primera intenció dels liberals és intentar que Ciutadans Compromesos quedi al marge de qualsevol grup nacional.

Els partidaris de la tercera via i dels demòcrates són força més nombrosos i tenen en ment que Ciutadans Compromesos es mulli en les properes eleccions. La clau no està en la llista parroquial, que tothom dona per fet que serà com a independents, sinó respecte al posicionament a la llista nacional. Hi ha opcions múltiples que passen des del suport implícit a un dels dos grups a l’explícit, que comportaria que alguns membres de CC anessin a la candidatura nacional. Aquesta és l’opció que es va agafar el 2015 en favor de la candidatura liberal de Josep Pintat. Però l’escenari, segons diverses fonts del partit, és força diferent al de fa quatre anys. Aquesta vegada les forces dels que estan a favor dels demòcrates i dels que prefereixen la línia contrària a l’acord d’associació (bandera de la tercera via) estan força igualades.

La propera trobada és clau perquè serà el primer cop que es posi damunt de la taula quina és la sensibilitat dels membres de la plataforma. De moment demòcrates i tercera via treballen contra el rellotge per obtenir suport dins de la plataforma comunal.

tracking