TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

dominis esquiables

Grandvalira i Pal Arinsal s'estrenen de manera “discreta”

Vallnord-Pal Arinsal i Grandvalira es prenen la inauguració de les pistes com “un test” amb vista al pont de la Puríssima d’Espanya

Grandvalira i Pal Arinsal s'estrenen de manera “discreta”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els camps de neu del Principat van donar ahir l’esperat tret de sortida a la temporada 2018-2019. D’aquesta forma, Grandvalira i Vallnord-Pal Arinsal van obrir les portes i van completar la inauguració anticipada que va fer dijous passat Vallnord-Ordino Arcalís. L’estrena de les pistes, però, es va dur a terme amb obertures parcials a tots els dominis a causa de l’escassetat de precipitacions i de baixes temperatures al llarg dels últims dies. Un fet que va provocar que les estacions del país es prenguessin aquest primer dia com “un test inicial” amb vista a la present campanya d’hivern. Així ho va explicar el director de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, que es va congratular pel fet que, tot i que les nevades han estat justes, “s’hagin pogut obrir un 80 per cent dels remuntadors i un 54 per cent de les pistes amb gruixos de neu d’entre vint i quaranta centímetres”. “El primer dia tot s’ha de posar en funcionament, els ginys, els nous restaurants i les diferents activitats”, va afegir.

En aquest sentit, Marticella va posar en relleu el fet d’haver aconseguit “una bona obertura”, si bé va reconèixer “una afluència de gent discreta”. En concret, el responsable de Pal Arinsal va estimar haver acabat la jornada “per sobre d’un miler d’usuaris”. La gran majoria, va continuar, van ser clients “amb forfet de temporada”.

Recuperats del sabotatge

“Per ser un primer dia la veritat és que ens ha anat força bé”, va insistir, i va destacar que, malgrat el sabotatge que van patir alguns ginys de l’estació a principi de novembre, “s’ha obert sense cap problema”. “Personalment he pujat a l’estació per donar tran­quil·litat, perquè hem fet totes les proves que es podien fer i ja està tot superat”, va argumentar.

En aquesta línia, Marticella va felicitar-se per haver inaugurat a temps i així poder “preparar-nos per al pont de la Puríssima d’Espanya”. “Durant la Puríssima és quan s’espera una ocupació important”, va afirmar, i va avançar que “a la central de l’estació hi ha força reserves i s’espera un pont bastant potent”. Malgrat tot, Josep Marticella va considerar que “encara és massa d’hora per fixar-se objectius”, i va recordar que el pont de la Puríssima “és un primer pic”. “A partir del Nadal és quan comença la temporada non stop”, va manifestar. Pel que fa a la possibilitat d’obrir la setmana vinent les pistes que a hores d’ara estan tancades, Marticella va assenyalar que “dependrà de les precipitacions i del fred”.

Satisfacció a Grandvalira

Per la seva part, a Grandvalira, que ahir va obrir únicament el sector de Grau Roig i el de Pas de la Casa, la inauguració també va servir “per saber com funcionar abans del pont de la Puríssima”. El director general de Nevasa-Grandvalira, Alfonso Torreño, es va mostrar satisfet per “un primer dia que ha funcionat força bé”. “Hem obert prop de disset quilòmetres de pistes i amb uns gruixos que arriben als trenta centímetres a les cotes altes”, hi va afegir.

“S’ha obert molt poc en comparació amb tot el domini, però sobretot avui [per ahir] el missatge era que aquest cap de setmana és el tret de sortida a la temporada”, va manifestar. “Les jornades fortes comencen els dies del pont a Espanya i la veritat és que a dia d’avui el ritme de reserves està sent molt alt”, va expressar. D’altra banda, Alfonso Torreño va avançar que “és quasi segur” que es puguin obrir les pistes de Soldeu-el Tarter dimecres vinent.

"LA PRIMERA DE MOLTES"

Estaven esperant des que va acabar l’anterior temporada i ahir, evidentment, no es van voler perdre l’estrena a pistes. Així de “clar” va ser el Carles, que va acudir a Grau Roig amb els seus amics i “amb unes ganes terribles de tocar neu”. Les ganes, però, no van compensar una manca d’entrenament que es va traduir “en un petit mal de cames”. Un cansament, barrejat amb la satisfacció de tornar a veure l’estació emblanquinada, que va compartir l’Albert, procedent de Barcelona. “Hem aprofitat les ofertes de Grandvalira aquest primer dia per venir aquí”, va reconèixer, al mateix temps que va subratllar el fet “de poder esquiar amb menys gent”. “Al pont de la Puríssima hi haurà molta gent i els preus seran més alts”, va afegir. Al seu costat, la Cristina, també resident a la Ciutat Comtal, va apuntar que “ara els hotels també són més econòmics”. “Que hi hagi menys gent és un avantatge per a la meva filla petita, perquè ara està aprenent a esquiar i així és molt més fàcil per a ella”, va manifestar, i va afirmar que “feia dos anys que no esquiava i hem apostat per fer-ho una altra vegada a Grandvalira”. El Javier, de Badalona, va ser un dels surfistes de neu que van decidir inaugurar la present campanya a Grau Roig. “La qualitat de la neu és bastant bona i la veritat és que aquesta jornada d’avui [per ahir] serà la primera de moltes”, va subratllar. La bona qualitat de la neu, precisament, va ser un dels factors en què van coincidir molts dels esquiadors d’ahir al sector encampadà. La Blanca, originària de Barcelona, va destacar, però, el fet “que només està funcionant Grau Roig i Pas de la Casa”. No obstant això, va expressar que “si en tens ganes vas on sigui”.

Grandvalira i Pal Arinsal s'estrenen de manera “discreta”

tracking