reportatge

Joguines per a totes les edats

Sant Julià acull una exposició de 6.000 peces de Playmobil que recreen espais com Egipte, l’antiga Roma o el Pol Nord, amb el Pare Noel.

Joguines per a totes les edatsRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exposició de Playmobil que hi ha a Sant Julià de Lòria amb motiu de la Fira de Santa Llúcia demostra que les joguines no només són per als infants. Desenes de persones van assistir ahir a la inauguració amb la curiositat d’un nen, tot i que moltes no ho eren, per veure una col·lecció de 6.000 peces que, a banda d’admiració, despertava la nostàlgia dels visitants.

L’exposició compta amb vuit escenaris entre els quals es troben el món dels dinosaures, el Far West americà, l’antiga Roma, l’Egipte dels faraons, un circ o també la fàbrica de joguines del Pare Noel. L’organitzador de la mostra, Josep Virgós, explica que aquesta és només una petita part de tota la col·lecció que té a casa i en un magatzem, ja que assegura que l’exposició conté aproximadament la meitat del material del qual disposa. Virgós explica que va començar a comprar figures de Playmobil l’any 2004 i reconeix que, tot i que pensava que serien per als seus fills, van acabar sent per a ell.

Així, aquesta exposició no és només per als infants ni tampoc per als adults. La mostra va adreçada a tots els aficionats a les figures d’aquesta històrica marca de joguines, la qual no entén d’edats. El cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Julià Call, va destacar la gran varietat de públic que pot gaudir dels escenaris que ha preparat Josep Virgós: “La gent més aviat s’imaginava que era per a col·leccionistes, però no, és per a tota la família”.

Les 6.000 peces de Playmobil van obrir la Fira de Santa Llúcia de Sant Julià de Lòria, la qual va continuar amb l’encesa de l’enllumenament de Nadal i continuarà avui i demà amb altres actes culturals i gastronòmics.

tracking