Els banders controlen un tercer furtiu arran de l'operació de Beixalís

Un dels caçadors ja ha satisfet la sanció de 3.000 euros per poder recuperar l’escopeta

Els banders controlen un tercer furtiu arran de l'operació de Beixalís

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les investigacions que els banders van posar en marxa després de controlar dos caçadors furtius d’Encamp a la zona de Beixalís dimecres de la setmana passada han permès obrir un nou expedient a un altre furtiu que formava part de la mateixa colla i que també caçava de nit. Una infracció molt greu tipificada a la Llei de caça. Tots els implicats han estat multats amb 3.000 euros i tres anys de retirada de la llicència de caça. Un dels dos joves controlats la mateixa nit de l’operatiu ja ha satisfet l’import de la sanció per d’aquesta manera poder recuperar el rifle que li va ser comissat, igual que els altres dos, pel cos de banders.

Nit “sensible”

El dispositiu per controlar la caça il·legal a la zona d’Encamp que els banders van efectuar el dia 21 a la nit es va decidir hores abans en comprovar les condicions meteorològiques adverses de la jornada. El mal temps, va començar a borrufar, provoca que els animals es desplacin cap a cotes més baixes i és el moment que els furtius acostumen a sortir. Els dos caçadors enxampats la mateixa nit van disparar dos trets, sense que ferissin cap animal, la qual cosa no canvia res a l’hora de tipificar l’acció delictiva. Un dels trets disparats des de l’interior d’un vehicle va ser contra una guineu.

Els banders porten a terme, des que existeix el cos, els controls antifurtivisme de manera rutinària, encara que en aquesta ocasió tenien sospites que algunes colles estaven caçant de nit per la zona de Beixalís. A l’operatiu hi van participar sis efectius del cos i fins a un màxim de vuit són els que es destinen als dispositius d’aquestes característiques.

tracking