Actua amplia en 90.000 euros les subvencions per a pimes

Continuïtat del programa després d’esgotar la dotació de 190.000 euros

La directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Actua va anunciar ahir que ampliarà el pressupost pel primer programa de subvencions per a la petita i mitjana empresa després d’esgotar la primera partida, de 190.000 euros. D’aquesta manera, tot i repartir el pressupost inicial, dona continuïtat al programa que ha estat tot un èxit, segons la directora d’Actua empresa, Judit Hidalgo, i el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, que van ser els encarregats de dur a terme la presentació a l’Espai d’Innovació d’Andorra.

Etiquetes:

L’ampliació de la dotació es porta a terme dos mesos després de l’obertura de la convocatòria. “Hem tingut una allau de sol·licituds després d’obrir la convocatòria el 20 de setembre”, va manifestar Hidalgo, que va afegir que “vam mirar amb el consell d’administració si es podia reassignar alguna partida i hem pogut destinar-hi 90.000 euros”. D’altra banda, Missé va considerar que el balanç del programa “ha superat àmpliament les nostres expectatives”. La convocatòria romandrà oberta fins al 14 de desembre i les condicions segueixen sent les mateixes que en el primer tram del programa. Les noves sol·licituds que es rebin, que han de ser sempre per part d’empreses que no facturin més d’1.500.000 euros, es consideraran per ordre d’arribada, sent les que estan en llista d’espera les prioritàries.

Balanç amb èxit del programa

Des que es va iniciar la convocatòria, Actua ha rebut un total de 69 sol·licituds, de les quals 64 han estat aprovades, 3 denegades, mentre que 2 es troben en espera. En total han estat 44 les empreses que han gaudit de les subvencions, ja que es podia demanar més d’un servei. Els més demanats van ser el disseny i posicionament web enfocat a la internalització i el màrqueting digital per a mercats exteriors. “Ens congratula molt com la petita empresa andorrana aposta per la digitalització”, va manifestar Hidalgo, que hi va afegir que “traurem conclusions per quan puguem treure les subvencions del 2019 aprendre què necessiten les pimes andor­ranes”.

tracking