MOBILITAT

La campanya de trànsit incidirà en els quinze punts amb més accidents

Es dedicaran més recursos a aquestes zones en cas que es compliqui la circulació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de trànsit que la policia i el departament de Mobilitat van presentar ahir tindrà una incidència especial en els 15 punts on hi ha més accidents de la xarxa viària andorrana. Ho van explicar el director adjunt i coordinador de la policia, Bruno Lasne, i el cap de Mobilitat, Jaume Bonell, durant la taula tècnica de trànsit, en què es van fixar els dispositius especials de cara a la temporada d’hivern. Les campanyes es posaran en marxa a partir del 6 de desembre, quan s’inicia el pont de la Puríssima a Espanya, i s’aplicaran en jornades d’especial augment del trànsit, com les festivitats de Nadal i la Immaculada, i finalitzaran després de Setmana Santa.

En els 15 punts en els quals es produeixen més accidents i saturacions del trànsit, el cos de policia dedicarà més recursos, afegint efectius a la zona en cas que es compliqui la circulació. D’aquesta manera, des de Mobilitat i la policia es donarà prioritat per actuar en aquests llocs concrets, reforçant el control en els punts conflictius per agilitzar el trànsit i evitar les cues. Quant als dos passos fronterers, tindran una atenció especial al matí i al migdia en sentit d’entrada i a la tarda i vespre en sentit sortida.

Durant la reunió es va anunciar la creació d’una base de dades per georeferenciar els accidents que es produeixin a al xarxa viària per tal de, segons Bonell, “dur a terme accions en l’àmbit estratègic i comunicatiu, així com la realització de petites obres de millora a les vies per reduir la sinistralitat”. D’altra banda, Lasne va posar èmfasi en les 10 campa­nyes que es realitzaran al llarg de l’any, d’entre les quals destaquen les de l’ús del mòbil durant la conducció i l’obligatorietat de l’ús del cinturó de seguretat, a més de les campanyes a les rotondes, un dels punts on es produeixen més accidents amb danys materials, segons Lasne. A la reunió també es va recordar l’obligatorietat de l’ús d’equipaments especials fins al 15 de maig.

Pel que fa a la preocupació pels cinc accidents mortals d’enguany, Lasne va incidir que es reforçaran els controls d’alcoholèmia i drogues. “Tenim l’objectiu de morts zero el 2019”, va afirmar el coordinador de la policia.

La campanya de trànsit incidirà en els quinze punts amb més accidents

tracking