activitat econòmica

La temporada d'esquí arrenca demà a Arcalís

Arcalís serà la primera estació a obrir les pistes de la Coma i de l’Hortell i dissabte ho faran les de Pal Arinsal

La temporada d'esquí arrenca demà a ArcalísVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ordino Arcalís obrirà les pistes demà i iniciarà la temporada d’esquí, que es preveu que arribi fins al 28 d’abril, coincidint amb el final de Setmana Santa. L’equip tècnic de l’estació va valorar que les condicions de neu són òptimes i, després d’ajornar aquesta decisió dues vegades, va fixar l’obertura del camp de neu. Segons informa en un comunicat, les baixes temperatures dels darrers dies han beneficiat la producció de neu de canó i les nevades de les últimes hores van fer augmentar els gruixos de neu de la base per assegurar l’inici de la temporada en les condicions adequades. La intenció és obrir l’estació sencera, tant la zona de la Coma com la de l’Hortell, però encara s’ha de decidir el nombre de remuntadors i de pistes que s’obriran finalment. El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va explicar que l’estat de la cota més alta és “molt bona” i, malgrat que a la base de l’estació hi ha poca neu, les condicions “són òptimes”. “Obrirem dijous amb unes condicions que no estan malament, encara que evidentment podrien ser millors. La zona de la Coma està molt bé i la de l’Hortell té unes condicions òptimes. No són les millors però es pot obrir perfectament”, va garantir.

Pal Arinsal iniciarà la temporada dissabte, com ja havia previst, i el cònsol major de la Massana, David Baró, va explicar que la neu que ha caigut a les munta­nyes i les baixes temperatures, juntament amb les inversions en canons de neu i la bassa d’Arinsal, permetran tenir un bon gruix. “Els nostres equips han fet molta feina i les inversions en neu de cultiu, com la bassa d’Arinsal, ens han permès avançar força. A més, les temperatures han caigut força i, malgrat que les nevades no han arribat als pobles, a la muntanya sí que ho ha fet de forma regular i tenim un gruix important.”

Dubtes a Grandvalira

Malgrat que el domini de Grandvalira tenia previst obrir les pistes dissabte, l’estat de la neu i les previsions meteorològiques dels pròxims dies faran que s’esperin a prendre la decisió definitiva a final de setmana. Des del domini asseguren que “hi ha neu” i que estan “treballant per intentar obrir el dia previst amb els canons i la neu artificial”, però “les previsions auguren una pujada de temperatures” i prendran la decisió final entre avui i demà.

En una situació molt similar es troben les pistes d’esquí de fons de Sant Julià. Des del comú indiquen que el mateix dissabte obrirà l’ecoparc, que ha estat tancat tot el mes de novembre per una parada tècnica, i esperen que algunes pistes també estiguin disponibles, encara que no siguin exclusivament per a la pràctica de l’esquí. “Encara s’està decidint què es fa perquè no hi ha molta neu, però esperem a veure què passa els pròxims dies per prendre la decisió final. Ens agradaria obrir-ne alguna, ni que fos per a la pràctica d’algunes activitats de neu”, indiquen.

La previsió del temps no garanteix grans nevades els pròxims dies i, de fet, tal com apunta el meteoròleg d’RTVA, Josep Tomàs, les temperatures han de pujar entre avui i demà i baixar divendres i dissabte, situació que fa difícil valorar l’estat de les estacions. “En principi pujaran força entre avui i demà. Estem parlant que a cotes de 2.000 metres es pot arribar als 8 o 10 graus, que és molt, però a final de setmana tornaran a caure i sí que hi hauria alguna nevada. En general no tindrem les millors condicions per esquiar però sí que es podrà fer.” Tomàs destaca que no hi ha hagut grans nevades però si una estació pot obrir serà Arcalís. “Allà reben molta neu i per poc que en caigui es conserva millor que a les altres.”

EL TELECADIRA DEL CUBIL ESTARÀ EN FUNCIONAMENT DISSABTE

Baró va garantir que el telecadira del Cubil, el darrer giny que quedava per reparar, estarà en funcionament el dia de l’obertura de les pistes. Els tècnics ja estan instal·lant el cable que van portar de Suïssa i preveuen acabar demà. Divendres serà el dia per fer proves i dissabte “funcionarà perfectament”. D’aquesta manera, ja s’hauran reparat els tres ginys sabotejats a principi de mes, una operació que ha costat 100.000 euros.

tracking