societat

Estadística xifra en 563 euros al mes el preu mitjà del lloguer d'un pis

Els nous estudis d’Estadística situen el cost del metre quadrat entre els 6,80 euros i els 7,10 euros

Estadística xifra en 563 euros al mes el preu mitjà del lloguer d'un pisSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Nacional de l’Habitatge va mantenir ahir la seva segona reunió per analitzar la problemàtica dels preus dels lloguers. Durant la trobada, el coordinador del departament d’Estadística, Enric Ripoll, va presentar les dades d’un nou estudi sobre l’habitatge, realitzat en base a l’índex de preus de consum i a l’enquesta de pressupostos familiars. D’aquesta manera, Ripoll va indicar que el preu mitjà del lloguer d’un pis al Principat se situa entre els 539,54 euros i els 587,30 euros. És a dir, en els 563 euros. Una xifra que representa un augment d’entre el 0,2% i el 0,6% respecte de l’any passat.

A més, aquest mateix estudi situa el preu mitjà per metre quadrat entre els 6,8 i 7,1 euros. D’altra banda, Ripoll va mostrar els resultats de l’estudi del valor dels béns immobles, redactat en base a la informació del Departament de Tributs sobre les transaccions subjectes a l’impost de transmissions patrimonials. En aquest sentit, Enric Ripoll va assenyalar que el preu mitjà de la venda d’habitatges multifamiliars és de 2.050 euros per metre quadrat. Per la seva banda, el preu mitjà de venda d’habitatges unifamiliars és de 2.280 euros per metre quadrat.

Llars residents

Finalment, el coordinador d’Estadística va informar del fet que actualment hi ha 33.249 habitatges ocupats per llars residents. En les dades recollides pel departament estadístic també es mostra que des del 2010 hi ha prop de 4.000 noves llars que ocupen habitatges buits o de nova construcció.

Segons van subratllar des de Govern, aquests estudis són una primera base per a l’anàlisi més global que la Comissió Nacional de l’Habitatge durà a terme incorporant les dades dels comuns.

tracking