Tribunals

La fiscalia podrà usar les escoltes a Campos

Formen part de la primera causa del ‘cas BPA’, en què l’exdirectiu no està imputat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior va desestimar ahir el recurs d’apel·lació d’un dels antics directius de Banca Privada d’Andorra (BPA), Xavier Campos, en què reclamava que les seves dades personals no poguessin ser utilitzades en el judici de la primera causa del cas BPA. D’aquesta manera, ara el ministeri fiscal podrà fer ús de les escoltes telefòniques que se li van dur a terme a petició de l’Audiència Nacional espanyola, a través d’una comissió rogatòria, durant la instrucció de la causa. Llavors es van investigar diversos directius de Banca Privada d’Andorra, si bé “es va decidir arxivar la causa en relació al senyor Campos”.

Així ho explica la seva defensa, que argumenta que “per tant, Campos va quedar fora de la causa penal”. En aquest sentit, la representació lletrada de l’exdirectiu posa l’accent en el fet que ara “la causa penal continua i el fiscal sol·licita que tot el dossier del senyor Campos sigui adjuntat i que es pugui escoltar i fer públic lliurement”, tot i que l’exdirectiu ja no és part en el judici.

Vulneració de drets

Precisament per aquest motiu, la seva defensa considera que s’està vulnerant el dret a l’intimitat d’una persona que no està imputada. Segons assenyala, el ministeri fiscal fa “un abocament general de tota la informació” intervinguda durant les escoltes a Xavier Campos sense diferenciar entre converses que podrien ser d’un interés concret.

Possibilitat de recórrer al TC

D’aquesta forma, la defensa de l’exdirectiu de Banca Privada d’Andorra ha posat en relleu que ara estudiarà els arguments jurídics de la resolució del Tribunal Superior. No obstant això, la seva representació lletrada ha avançat que podria recórrer la decisió del Superior i anar al Tribunal Constitucional (TC). “Continuem pensant que s’ha vulnerat un dret fonamental”, subratlla.

VENEÇUELA VOL UN DELS PROCESSATS PEL 'CAS PDVSA'

El Govern veneçolà de Nicolás Maduro ha demanat l’extradició de Luis Mariano Rodríguez Cabello, un dels investigats en el cas PDVSA a Andorra. L’executiu de Veneçuela vincula Rodríguez Cabello, cosí de l’exministre d’Energia del país sud-americà, José Ramón Sánchez Ramírez, amb l’anomenat grup Salazar. Es tracta d’un conjunt de persones que van estar lligades a l’expresident de la petroliera PDVSA, Rafael Ramírez, a qui Veneçuela acusa d’haver beneficiat el seu entorn a través de contractacions irregulars i comissions. Segons ha explicat l’advocat de Sánchez Ramírez, Rodríguez Cabello es va entregar en una comissaria de Madrid quan van saber que Veneçuela va cursar una ordre de detenció contra ell. En aquest sentit, sobre ell hi ha una petició d’extradició per corrupció passiva, tràfic d’influències, blanqueig i associació per a delinquir amb l’objectiu fonamental de desviar milions d’euros de PDVSA.

tracking