SALVAMENT

Els cossos d'emergències es preparen per allaus i hipotèrmies

Una trentena de ponents i 150 assistents estan reunits a la sala Rocafort del Centre de Congressos lauredià per saber com s'han de coordinar i com han actuar en cas d'accident a la muntanya

Els cossos d'emergències es preparen per allaus i hipotèrmiesAlexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els equips de salvament implicats en rescats i actuacions a la muntanya durant l'hivern s'han reunit avui a la sala Rocafort del Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria per viure una jornada sobre les allaus i els pacients hipotèrmics a Andorra. A la trobada hi participen 30 ponents i 150 efectius de cossos d'emergències, on també hi ha presència de professionals de regions catalanoparlants com Aragó, València i Catalunya.

En aquest sentit, la jornada tracta quina és la coordinació a dur a terme en cas d'accident i com s'ha d'actuar depenent del cos de salvament al qual es pertany. "Tot i que només tenim un o dos casos d'hipotèrmiesa l'any és una patologia que va lligada a les allaus, i que augmenta cada vegada més" ha destacat MarcoGutiérrez, cap d'urgències en funcions. Pel que fa al cos de bombers, un 60% del personal està especialitzat en rescat de muntanya, onhiparticipen 21 efectius, 8 gossos, 24 persones de grup desuportde muntanya i tres sanitaris. Per la seva banda, Francesc Areny, director de Protecció Civil, ha destacat el canvi climàtic com a factor defenòmensnaturals cada vegada més extrems.

tracking